iOS 9.3 va anunţa utilizatorii de iPhone atunci când sunt supravegheaţi

03.03.2016
iOS 9.3 va anunţa utilizatorii de iPhone atunci când sunt supravegheaţi

Securitatea în era digitală este un subiect foarte sensibil în zilele noastre, iar Apple este de ceva vreme în lumina reflectoarelor, susţinând dreptul utilizatorilor la intimitate. Se pare că iOS 9.3 va veni cu o metodă nouă de siguranţă a datelor cu caracter personal, în special pentru cei care folosesc un smartphone de serviciu, pe care l-ar putea monitoriza alte persoane.

Cea mai recentă versiune beta a sistemului de operare iOS 9.3 include o nouă metodă de atenţionare a utilizatorilor în cazul în care iPhone-ul este monitorizat. Această funcţie este activă exclusiv celor care folosesc smartphone-uri în mediul corporate, înregistrate în programul Device Enrollment. Atunci când un superior verifică activitatea telefonului, pe ecran va apărea un mesaj de notificare care atenţionează utilizatorul. Mesajul apare chiar şi atunci când telefonul este în stand-by, fiind afişat în partea de jos a ecranului de blocare.

Device Enrollment Program este o suită software Apple oferită către companii pentru a putea gestiona şi monitoriza smartphone-urile folosite în cadrul activităţilor de zi cu zi. Astfel, companiile se pot asigura că toate dispozitivele sunt la zi cu actualizările pentru aplicaţii şi pentru sistemul de operare şi pot verifica activitatea care s-a desfăşurat pe acestea.

Desigur, mesajul de atenţionare nu blochează accesul administratorului asupra informaţiilor de pe telefon, însă înştiinţează utilizatorul atunci când este monitorizat. În continuare, compania poate verifica traficul de date efectuat, poate activa sau dezactiva aplicaţii instalate pe dispozitiv şi poate să blocheze telefonul de la distanţă sau să verifice coordonatele GPS la care se află acesta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult