iPad 4, ce aduce nou generatia 4 de iPad

iPad 4, ce aduce nou generatia 4 de iPad

Zvonurile privind lansarea unei noi generaţii a tabletei iPad care va face trecerea la widescreen au apărut imediat după ce am aflat că şi iPhone 5 va primi un ecran 16:9. Conform unui nou raport, Apple are în teste câteva prototipuri care folosesc acest nou raport al aspectului, această schimbare putând apărea odată cu cea de-a patra generaţie a tabletei.

Raportul de 4:3, folosit în prezent de Apple, are o serie de avantaje. Acesta este apropiat cel al unei pagini tipărite, făcând astfel lectura cărţilor în format electronic sau navigarea Web mai plăcută. Trecerea la un raport widescreen ar oferi însă avantaje pentru redarea multimedia, unde conţinutul este disponibil în rezoluţii 16:9 sau 2,39:1, oferind totodată şi o armonizare mai bună cu ecranele TV pe care se face streaming pentru filme sau jocuri prin Air Mirroring.

Trecerea la widescreen, atât pentru telefoane cât şi pentru tablete, ar aduce un avantaj major platformei iOS prin armonizarea aplicaţiilor scrise pentru ambele platforme hardware. Până la lansarea iPhone 5, compania a folosit un raport de 3:2 pentru telefoane şi 4:3 pentru tablete, ceea ce a cerut muncă suplimentară din partea dezvoltatorilor software şi a sâcâit utilizatorii cu o scalare slabă a aplicaţiilor pentru iPhone rulate pe iPad.

Prin trecerea la 16:9, platforma iOS va folosi un unic raport de aspect, va permite dezvoltarea mai uşoară a aplicaţiilor comune celor două tipuri de terminale şi, atunci când nu există alternative pentru tablete, va permite şi rularea aplicaţiilor pentru telefon în condiţii mult mai bune. În acelaşi timp, această migrare va putea pune pe gânduri actualii posesori de tablete şi telefoane, care s-ar putea gândi că ar putea fi lăsaţi în urmă.

Cât adevăr este în spatele acestor declaraţii vom vedea în primăvara anului viitor, când Apple va actualiza linia iPad. Dacă este să dăm crezare aceluiaşi zvon, şansele ca zvonitul iPad Mini, despre care se crede că va ajunge pe piaţă în această toamnă, să facă şi al această trecere sunt însă mici.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News