iPhone 11, din nou cel mai bine vândut telefon din lume

11.11.2020
iPhone 11, din nou cel mai bine vândut telefon din lume

În ultimii câțiva ani, telefoanele Apple au fost tot timpul printre cele mai bine vândute modele din lume, dominând clasamentele atât trimestriale, cât și anuale. Canalys a realizat un nou studiu, dedicat trimestrului al treilea din 2020, din care reiese că modelele iPhone 11 și iPhone SE au fost cele mai bine vândute telefoane din lume în perioada iulie-septembrie. Singurele alte companii care au telefoane în top 10 sunt Samsung și Xiaomi. Huawei nu apare pe nicio poziție.

iPhone 11 și iPhone SE conduc clasamentul celor mai bine vândute telefoane

Conform graficului publicat de Canalys, iPhone 11 a fost cel mai bine vândut telefon din lume, cu peste 16 milioane de unități în trimestrul al treilea din 2020, fiind urmat de iPhone SE, care a vândut 10 milioane de unități. Chiar dacă Apple ocupă primele două poziții, este destul de evident motivul pentru care Apple nu prea poate să depășească locul al treilea sau al patrulea în clasamentul celor mai mari producători de pe piață.

Următoarele opt poziții, de la locul al treilea la al zecelea, sunt ocupate de Samsung și Xiaomi, cu modele mid-range sau chiar din gama de bază. Galaxy A21 și Galaxy A11 urmează în clasament după iPhone SE cu aproximativ 10 milioane de unități vândute, Galaxy A51 cu aproximativ 8 milioane, Redmi Note9 și Redmi 9 cu aproximativ 6 milioane, la fel ca și Galaxy A31 și Redmi 9A. În cele din urmă, ultimul loc din top 10 este ocupat de Galaxy A01 Core, cu puțin peste 4 milioane de unități.

top 10 iphone canalys

Acest clasament va arăta cu siguranță diferit pentru lunile octombrie-decembrie, întrucât în această perioadă s-au lansat multe alte noi modele de telefoane, printre care și noile dispozitive iPhone 12. Aceste noi dispozitive aduc de la sine însă și prețuri mai mici pentru dispozitivele mai ieftine din portofoliul companiei, în timp ce ofertele de sărbători vor duce la scăderea prețurilor smartphone-urilor produse de Samsung, Xiaomi, Huawei și restul producătorilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult