iPhone 11 Pro Max : modul foto nocturn comparat cu Huawei P30 Pro şi Pixel 3 XL. Care telefon este cel mai performant

17.09.2019
iPhone 11 Pro Max : modul foto nocturn comparat cu Huawei P30 Pro şi Pixel 3 XL. Care telefon este cel mai performant

Camera pare să fie elementul central al modelelor iPhone 11, aşa că cei care au reuşit să pună deja mâna pe o unitate de review au început deja să realizeze teste comparative. Până când iPhone 11 ajunge şi în mâinile noastre, iată ce concluzii au tras cei de la Pocket-lint despre performanţa foto a lui iPhone 11 Pro Max pe timp de noapte, în comparaţie cu modelele P30 Pro de la Huawei şi Pixel 3 XL de la Google, două dintre cele mai performante smartphone-uri de pe piaţă la capitolul fotografie.

Generaţia iPhone 11 este prima pe care Apple integrează un mod de fotografiere nocturn. Acesta funcţionează puţin diferit faţă de cel de pe alte smartphone-uri. În modul automat, telefonul detectează că are de a face cu o scenă nocturnă şi sugerează utilizarea modului nocturn şi un timp de expunere pentru acesta. Utilizatorul poate să accepte utilizarea modului nocturn, putând seta şi manual timpul de expunere, în timp ce poate la fel de bine să dezactiveze modul nocturn pentru respectiva fotografie atingând butonul dedicat.

Din testele Pocket-lint este evident faptul că iPhone 11 Pro Max pe timp de noapte fără Night Mode nu reuşeşte să facă fotografii prea bune. P30 Pro în schimb, pentru că are un senzor semnificativ mai mare fizic şi beneficiază de pixeli în format RYYB (red, yellow, yellow, blue), poate realiza fotografii clare şi fără night mode în multe condiţii. Totuşi, atunci când modul dedicat este activat, mai multe detalii sunt captate, cât şi mai multă lumină. Totuşi, fotografiile de pe Huawei P30 Pro par să iasă predominant galbene, în nuanţe mai calde de culoare, datorită senzorului său cu subpixeli galbeni.

Pixel 3, chiar dacă a fost lansat acum aproape un an, reuşeşte să se ţină destul de bine în testul foto nocturn. Din păcate, limitările sale sunt acum destul de evidente, zgomotul de imagine fiind mai pronunţat. Totuşi, fotografiile nocturne sunt realizate bine, rezultatele fiind de multe ori comparabile cu cele ale telefoanelor mai recent lansate pe piaţă.

Se pare că Apple a făcut o treabă bună în implementarea modului nocturn pe noile modele iPhone 11, iar performanţa nu poate decât să se îmbunătăţească de acum înainte, fie prin upgrade-uri anuale hardware, fie prin îmbunătăţirea algoritmilor software care folosesc AI şi procesorul de imagine pentru a îmbunătăţi cadrele realizate în timp real.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult