iPhone 12 ar putea fi primul smartphone Apple cu ecran complet, fără notch. Fotografiile sunt impresionante!

27.09.2019
iPhone 12 ar putea fi primul smartphone Apple cu ecran complet, fără notch. Fotografiile sunt impresionante!

iPhone 11 a ajuns astăzi în magazinele din România, însă deja începem să vorbim despre următoarea generaţie de smartphone-uri Apple, care ar putea reprezenta un pas imens înainte în materie de design şi tehnologii folosite. Momentan avem informaţii doar despre dimensiunile celor trei modele de smartphone-uri din gama iPhone 12 şi câteva informaţii despre componentele pe care le vor integra, precum modem-uri 5G şi panouri OLED pe întreaga gamă. Se pare însă că acesta ar putea fi anul în care Apple va renunţa complet la notch, sau cel puţin va încerca.

Conform Ben Geskin, unul dintre cei care an de an oferă informaţii destul de bune despre următoarele generaţii de iPhone-uri, cel puţin unul dintre noile iPhone-uri va fi livrat cu un ecran complet, dar care va integra în continuare sistemul de camere TrueDepth, care permite deblocarea facială Face ID.

Acesta spune că unul dintre prototipuri, modelul de top, echipat cu un panou OLED de 6,7”, care va înlocui în ofertă iPhone 11 Pro Max (ecran 6,5”), va avea în jurul ecranului o ramă puţin mai pronunţată decât modelele din prezent, probabil la fel de groasă precum cea de pe modelele iPhone 11 şi iPhone XR. În schimbul acestei rame însă, Apple va renunţa complet la decupajul din partea de sus a ecranului.

Componentele din partea de sus însă, care includ cele două camere (una normală şi una cu infraroşu), proiectorul de puncte care permite recunoaşterea facială, diguzorul pentru apeluri şi toate celelalte componente frontale (senzor de lumină ambientală, senzor de proximitate, microfon, etc.), ar urma să fie integrată în rama de culoare neagră de deasupra display-ului.

Acesta a oferit şi o reprezentare 3D a noului smartphone, cu tot cu o imagine de detaliu, care ar demonstra miniaturizarea componentelor pentru a putea fi integrate într-un spaţiu atât de mic. Nu este clar însă dacă acest lucru ar putea fi posibil şi pe smartphone-urile Apple cu ecrane mai mici. Apple ar putea lansa alături de acest „iPhone 12 Pro Max” şi un iPhone 12 standard, cu ecran de 5,4”, cât şi un model iPhone 12 Pro standard cu ecran de 6,1”.

Desigur, acesta este doar unul dintre design-urile propuse de Apple momentan. Până în vară, când componentele pentru iPhone 12 ar trebui să intre în producţie finală, compania are timp să mai schimbe anumite elemente de design. Primele leak-uri legate de iPhone 11 propuneau o cameră cu trei senzori poziţionată central pe spatele telefonului. Design-ul final a fost însă diferit, cu o cameră pătrată în partea din stânga.

 

 

Este curios însă faptul că Apple ar putea lua în considerare miniaturizarea componentelor frontale şi încercarea de a le integra într-un spaţiu foarte mic în rama dispozitivului. Xiaomi a prezentat o tehnologie nouă de display, care permite ascunderea camerei sub panoul OLED. Probabil că Apple aşteaptă maturizarea acestei tehnologii, întrucât Xiaomi a confirmat că acest proces de fabricaţie afectează calitatea fotografiilor realizate cu senzorul frontal.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult