iPhone 12: când se lansează și cât costă? Noi zvonuri înainte de prezentare

11.10.2020
iPhone 12: când se lansează și cât costă? Noi zvonuri înainte de prezentare

În doar două zile, Apple ne va arăta în mod oficial probabil cele mai discutate telefoane ale anului: cele din seria iPhone 12. Știam detalii despre ele încă de la începutul anului 2020, în special cele legate de dimensiuni și capabilități. Ce nu am știut niciodată cu exactitate este prețul acestor modele și încă nu le știm 100%. Tot apar informații care se contrazic, iar cele mai recente spun că Apple va păstra prețul unor modele la fel, în timp ce altele vor urca puțin. Pe lângă toate cestea, modelele iPhone 12 vor fi livrate și fără accesorii în pachet.

Cât costă noile telefoane iPhone 12?

Cele mai noi informații vin de la Kang, un leaker din China, care activează pe rețeaua de socializare Weibo. Aceasta a oferit informații care s-au dovedit a fi adevărate în trecut, însă asta nu înseamnă că ceea ce spune poate fi întotdeauna verificat. Astfel, prețurile pe care acesta le sugerează sunt apropiate de ceea ce am auzit și din alte surse, însă nu pot fi considerare 100% adevărate înainte de o confirmare dintr-o sursă mai ușor de verificat.

iPhone 12 Mini

Se pare că iPhone 12 Mini, modelul de bază al seriei, va porni de la un preț de 699 dolari. Alte zvonuri spuneau 649 dolari în trecut, un preț cu 50 de dolari mai mic decât iPhone 11 de anul trecut. Totuși, se pare că prețul de pornire va rămâne același. Telefonul va fi livrat cu ecran de 5,4” OLED, procesor Apple A14 și va fi disponibil în variante de 64, 128 și 256 GB. De asemenea, acesta va integra două camere: una principală wide și una ultra-wide.

Conform Kang, toate modelele, inclusv acesta, vor fi echipate cu antene mmWave, cel puțin în SUA, unde Verizon este rețeaua care folosește acest standard de conectivitate 5G. În celelalte țări, unde antenele mmWave nu sunt comune, aceste componente nu vor fi instalate în modelele iPhone 12. De altfel, se pare că Apple va folosi o tehnologie numită „Smart Data”, care va schimba automat între 4G și 5G în funcție de necesități, pentru a reduce consumul de energie și date atunci când rețelele 5G nu ar aduce un avantaj real.

iPhone 12

Modelul iPhone 12 de bază ar putea fi și unul dintre cele mai bine vândute telefoane din lume pentru următoarele 12 luni. Acesta va fi livrat cu un ecran OLED de 6,1” și va porni de la un preț de 799 dolari. Având în vedere că are un ecran la fel de mare precum iPhone XR și iPhone 11, acesta crește în preț cu 100 de dolari față de anul trecut.

Nu este clar dacă vor fi diferențe între camerele de pe 12 Mini și iPhone 12, însă este sugerat că aceste modele și cele superioare lor vor putea filma în format HDR Dolby Vision. Desigur, la 800 de dolari, în pachet, utilizatorii vor găsi doar un cablu de alimentare Lightning to USB-C textil. Aceleași opțiuni de stocare vor fi valabile și pentru acest model.

Se pare că și sticla protectoare va fi îmbunătățită, probabil cu o versiune proprietară de Gorilla Glass Victus de la Corning, cu nume diferit. Traducerea din chineză sugerează „Ceramic Shield Front Cover”, fiind vorba depsre sticlă cu un substrat de ceramică, care ar trebui să crească rezistența la șocuri mecanice și poate la zgarieturi.

iPhone 12

iPhone 12 Pro

Diferențele între iPhone 12 și 12 Pro nu vor fi tocmai mari în termeni de dimensiuni. Ambele telefoane sunt livrate cu ecrane de 6,1”, iar leak-urile precedente sugerează că accesoriile lor, precum husele, vor fi inter-compatibile. Ce aduce însă iPhone 12 Pro în plus pentru a justifica prețul cu 200 de dolari în plus până la 1.000? O cameră în plus pentru zoom, același 2X pe care îl cunoaștem deja de pe modelele anterioare.

De asemenea, acesta pornește de la 128 GB stocare internă și ajunge la 256 sau chiar 512 GB. Pe lângă a treia cameră, iPhone 11 Pro primește și un senzor 3D LiDAR, similar cu cel integrat pe iPad Pro-ul lansat în primăvară. Există informații și despre o nouă lentilă cu 7 elemente pentru camera ultra-wide, care ar putea îmbunătăți calitatea imaginilor captate.

iPhone 12 Pro Max

La fel ca iPhone 11 Pro Max de anul trecut, și modelul 12 Pro Max va porni de la 1.100 de dolari americani în SUA. Astfel, acesta va primi din prima un upgrade la 128 GB față de cei 64 GB de anul trecut, alături de toate avantajele modelului 12 Pro amintit anterior.

Pentru prima dată însă, ar putea să apară diferențe între ceea ce oferă modelul Pro standard și Pro Max. Pe lângă un ecran OLED mai mare, de 6,7”, acesta ar putea primi o cameră cu zoom mai performantă, zvonurile noi sugerând un zoom mai mare, de cinci ori peste ceea ce oferă camera ultra-wide. De asemenea, senzorul principal al camerei ar putea avea o suprafață cu 47% mai mare, oferind pixeli cu dimensiune de 1,7nm, la fel ca alte telefoane concurente de pe segmentul high-end.

Accesorii

Se pare că Apple pregătește și niște accesorii noi, precum un încărcător wireless magnetic, care va folosi vechiul nume MagSafe, care se regăsea înainte pe laptop-urile MacBook. Va exista și un model Magsafe Duo Charger, pentru alimentarea a două telefoane simultan.

Practic, încărcătorul MagSafe ia locul vechiului AirPower, iar faptul că va fi bazat pe magneți va asigura că telefonul va fi întotdeauna în poziția corectă de încărcare. Acesta va oferi putere de 15W.

Lansarea ar putea fi întârziată pentru anumite modele

iPhone 12 și iPhone 12 Pro ar putea fi primele modele pe care le vedem pe piață. La doar câteva zile după anunț, acestea ar putea fi puse la pre-comandă, în ziua de vineri, 16 octombrie. Apple lansează de obicei telefoanele o săptămână mai târziu în țările din primul val de lansare, deci SUA și țările mari din Europa și Asia. Astfel, 23 octombrie ar putea fi data la care vedem primele modele iPhone 12 pe piață.

Pentru modelele iPhone 12 Mini s-ar putea ca așteptarea să fie mai lungă. Zvonurile spun că pre-comenzile pentru aceste modele ar putea începe pe 6 noiembrie, în timp ce acesta ar putea fi onorate abia pe 13 noiembrie.

iPhone 12 Pro Max, cel mai puternic și cel mai mare iPhone, ar putea fi lansat însă și mai târziu. Chiar dacă iPhone 11 Pro Max s-a dovedit a fi modelul mai popular dintre cele scumpe, se pare că Apple va aștepta până pe 13 noiembrie pentru a da startul pre-comenzilor, urmând ca telefonul să ajungă în magazine abia de pe 20 noiembrie.

Cu siguranță, Apple va clarifica toate aceste informații marți seară, începând cu ora 20 a României, când va da startul evenimentului Hi, Speed.

sursa: Kang (Weibo), via Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult