iPhone 12 cu ecran de 5.4″ va fi mai mic decât iPhone SE. Ce rezoluție va avea ecranul

24.07.2020
iPhone 12 cu ecran de 5.4

Se pare că iPhone 12, în varianta cea mai mică, va fi într-adevăr un smartphone compact. Se zvonește de multă vreme faptul că iPhone 12 va veni cu un ecran de 5.4”, iar acum avem o confirmare că un dispozitiv cu o rezoluție mai mică va fi lansat în viitorul apropiat. Sursa acestor informații este chiar Apple, care a integrat în versiunea iOS 14 Beta 3 o nouă opțiune în cod pentru funcția Display Zoom, care folosește o rezoluție pe care niciun alt iPhone nu a mai folosit-o până acum.

iPhone 12 de 5.4″ va avea un ecran mai mic, dar rezoluție mai mare decât iPhone 11

Conform codului integrat în iOS 14 Beta 3, noul iPhone cu ecran de 5.4” va folosi o rezoluție de 2.079 x 960 pixeli. Aceasta este mai mare decât rezoluția modelelor iPhone XR și iPhone 11, cu ecrane cu diagonală de 6,1”, sugerând că Apple dorește să păstreze densitatea de pixeli de pe modelele Pro și pe modelul mai mic.

Interesant este faptul că iOS Simulator, aplicația de Mac care poate emula un iPhone, chiar poate funcționa în această rezoluție micșorată și totul scalează corect raportat la rezoluțiile obișnuite de iPhone. iOS Simulator poate să emuleze chiar și dimensiunea fizică a dispozitivului, iar cei de la 9to5mac au pus două ferestre cu un iPhone 12 de 5.4” și un iPhone 11 Pro obișnuit, de 5,8” și au putut astfel să arate cât de mic va fi iPhone 12.

Telefonul pare să vină într-un corp chiar mai mic decât modelul iPhone SE, lansat de curând, dar cu un ecran semnificativ mai mare, care acoperă întreaga parte frontală a dispozitivului. Desigur, partea de sus va fi decupată, pentru a lăsa loc pentru sistemul de autentificare Face ID.

Apple pregătește pentru această toamnă cel puțin patru noi telefoane în gama iPhone 12. Un model iPhone 12 de bază, de 5,4”, un iPhone 12 Max cu ecran de 6,1” și două variante Pro, cu ecrane de 6,1 și 6,7”. Diferențele între acestea vor fi la fel ca în cazul generațiilor precedente: camere mai multe și mai performante pe modelele Pro, ecrane mai performante și materiale de construcție mai calitative. Prețul de pornire ar putea rămâne undeva între 650 și 750 de dolari pentru modelul de bază, însă niciunul dintre acestea nu va include un încărcător de priză sau căști în cutie, conform zvonurilor.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult