iPhone 12 va putea să descarce actualizări de software fără Wi-Fi

23.10.2020
iPhone 12 va putea să descarce actualizări de software fără Wi-Fi

Pentru cei care au smartphone-uri cu Android poate părea ciudat, însă utilizatorii de iPhone nu au putut descărca niciodată actualizări de sistem folosind conexiunea 4G. Această limită dispare însă de astăzi, când iPhone 12 și iPhone 12 Pro ajung la primii clienți în țările unde au fost deja puse la vânzare. Se pare că Apple va permite în sfârșit posibilitatea de a descărca actualizări de sistem folosind o conexiune 5G, chiar dacă telefonul nu este conectat la o rețea WiFi.

Apple permite descărcarea de actualizări pe iPhone 12 prin 5G

Nu este clar de ce Apple a avut această limitare pentru modelele iPhone de până acum. Rețelele 4G ofereau viteze mai mult decât de ajuns pentru a descărca aceste actualizări, iar mulți dintre utilizatorii de telefoane high-end au oricum internet nelimitat sau planuri cu zeci sau sute de GB de trafic lunar. De altfel, multe dintre actualizările mai mici nu necesită decât câteva zeci sau sute de MB de download, doar actualizările care aduc versiuni importante de software fiind mai mari de 1 GB.

Fiind primele modele cu 5G, telefoanele din gama iPhone 12 vor fi primele care vor putea descărca noi versiuni de iOS prin rețelele de generație nouă. De altfel, această funcție va veni dezactivată din fabrică, fiind necesară activarea ei manuală. Aceasta se face însă din meniul de conectivitate, nu din setările generale, de unde se fac de obicei actualizările.

Practic, pentru 5G, Apple oferă trei noi setări de conectivitate: Mode data on 5G, Standard și Low Data Mode. Diferențele sunt de viteze de transfer și cel mai probabil de consum de energie. Pe setarea ce mai înaltă, telefonul va putea descărca și actualizări de software și alte fișiere mai mari la viteze 5G maxime. De asemenea, apelurile prin FaceTime vor fi redate la calitate maximă. Standard este modul mixt, care încă folosește conexiuni 4G atunci când nu sunt necesare vitezele 5G și folosește un profil de calitate scăzut pentru apeluri video, în timp ce Low Data Mode oprește actualizările de software prin rețele mobile și anumite transferuri de date din fundal.

În timp ce aceasta este cu siguranță o veste bună, vestea proastă este că semnalul 5G este în continuare foarte limitat, atât în România, cât și în majoritatea celorlalte țări.

sursa: Apple Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult