iPhone 13 ar putea adopta camere noi, cu senzori foto stabilizați și LiDAR pe toate modelele

05.06.2021
iPhone 13 ar putea adopta camere noi, cu senzori foto stabilizați și LiDAR pe toate modelele

Seria de telefoane iPhone 12 a venit cu modificări importante la nivelul design-ului și a dus la integrarea ecranelor OLED pe toate modelele de smartphone-uri de la Apple, dar diferențele hardware la alte capitole au crescut. Modelele Pro au primit un senzor LiDAR, în timp ce iPhone 12 Pro Max a venit și cu senzori foto și obiective noi. Se pare că pe gama iPhone 13, cel puțin la nivelul camerelor foto, diferențele nu vor mai fi atât de mici. LiDAR-ul, dar și senzorul foto stabilizat vor ajunge chiar și pe modelele mai ieftine.

Tehnologia LiDAR ar putea fi o prioritate pentru Apple pe seria iPhone 13

Conform analistului de afaceri Daniel Ives de la Wedbush Securities, care oferă rapoarte pentru investitorii Apple, acesta susține că Apple va încerca să aducă modelele iPhone 13 la un nivel de capabilități apropiat. Astfel, sistemul LiDAR va ajunge chiar și pe modelele inferioare, precum cel standard și Mini. De altfel, design-ul în diagonală al camerelor de pe aceste dispozitive, care a apărut în leak-uri anterior, ar sugera că este necesară mutarea componentelor interne pentru a face loc pentru schimbări la nivelul camerelor.

Senzorul stabilizat, care a debutat pe iPhone 12 Pro Max, care ar trebui să ofere un nivel de stabilizare superior, similar cu cel de pe camerele foto profesionale, este de asemenea mai mare, și are nevoie de mai mult spațiu pentru a funcționa corespunzător. Nu este însă clar dacă Apple va apela la un senzor nou, cu capabilități îmbunătățite, sau dacă va păstra senzorul de anul trecut, a cărui performanță ar putea fi îmbunătățită folosind tehnici de procesare software.

O altă noutate pe care modelele iPhone 13 ar putea să o aducă în gama de dispozitive mobile Apple este stocarea de 1TB internă. Anterior, modelele Pro se opreau la 512 GB. Având în vedere lansările din trecut ale companiei, modelele cu 1 TB stocare ar putea avea și mai multă memorie RAM. De exemplu, în cazul iPad Pro 2020, toate variantele de tabletă cu până la 512 GB foloseau 6 GB memorie RAM, iar cele cu 1 TB stocare aveau 8 GB RAM. Astfel, modelele Pro din 2021 ar putea fi primele livrate cu mai mult de 6 GB RAM.

iPhone 13 va fi prima generație de telefoane de la Apple livrată din fabrică cu iOS 15. Sistemul de operare va fi dezvăluit luni, 7 iunie, în cadrul conferinței online WWDC.

sursa: macrumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult