iPhone 13 Pro ar putea veni cu 1 TB stocare și un notch mai subțire, nu mai îngust

29.01.2021
iPhone 13 Pro ar putea veni cu 1 TB stocare și un notch mai subțire, nu mai îngust

Am tot auzit zvonuri despre iPhone 13 chiar înainte de lansarea oficială a modelelor iPhone 12, însă acum că am văzut ce a livrat de fapt Apple, putem cântări mai bine care sunt posibilitățile reale pentru noile dispozitive. Sursa noilor zvonuri despre următoarele telefoane Apple este canalul de YouTube Front Page Tech, realizat de faimosul leaker Jon Prosser, care spune că ne putem aștepta la dispozitive cu mai multă stocare în această toamnă, cel puțin în gama „Pro”.

Telefoanele iPhone 13 Pro ar putea primi un upgrade de stocare și mici schimbări de design

Anul acesta, modelele iPhone 12 nu au primit un upgrade de stocare decât la nivelul de bază. iPhone 12 Pro pornește acum de la 128 GB și ajunge până la 512 GB. În același timp, variantele non-Pro pornesc de la 64 GB și ajung la 256 GB. Se pare că cei care aleg telefoanele așa-numit „profesionale” de la Apple vor avea în toamna lui 2021 opțiunea de a urca până la 1 TB de stocare internă.

Interesant este că aceste dispozitive nu vor fi primele bazate pe sistemul de operare iOS care includ atât de multă stocare internă. Anterior, tablete iPad Pro au fost primele care au fost livrate cu 1 TB stocare, încă din 2018. Acele modele aveau însă ceva în plus: mai multă memorie RAM decât variantele cu stocare mai puțină, mai exact 6 GB față de 4 GB. Având în vedere că modelele iPhone 12 Pro integrează deja 6 GB memorie RAM, există și posibilitatea ca Apple să nu upgradeze și această caracteristică pe generația iPhone 13 (sau 12S?).

Alte detalii interesante despre următoarele iPhone-uri ar fi prezența unui decupaj mai mic în ecran. În stilul caracteristic Apple, însă, „notch-ul” nu va fi redus pe orizontală, așa cum au făcut anterior alți producători. Compania plănuiește să scadă dimensiunile pe verticală, oferind un decupaj la fel de lat, dar mai „subțire”. Probabil că nu va face o diferență foarte mare în utilizarea de zi cu zi, însă nici nu ne așteptam de la Apple să renunțe la ceea ce deja a devenit un simbol al telefoanelor sale.

Nu există noi informații despre revenirea la senzorul de amprentă Touch ID, care ar putea fi integrat sub ecran, fiind în perioada pandemiei mai necesar ca niciodată, având în vedere că majoritatea celor care ies în public poartă mască de protecție pe față, însă prezența lui nu ar elimina automat Face ID. Cel mai probabil, Apple le va integra pe amândouă.

sursa: FPT

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult