iPhone 13 Pro Max este unul dintre cele mai bine construite telefoane de pe piață. VIDEO

01.10.2021

În urmă cu doar câțiva ani, iPhone 6 era în atenția publicului pentru problemele de construcție, telefoanele fiind ușor de îndoit chiar și cu mâna goală. De atunci însă, Apple a tot investit în realizarea unor telefoane cât mai rezistente, fiind acum unul dintre producătorii care folosește cele mai rezistente materiale de pe piață. Cât de rezistente? Canalul JerryRigEverything a supus un iPhone 13 Pro Max la un test de rezistență extrem, în care acest model iese mai bine decât majoritatea dispozitivelor de pe piață.

Apple a integrat cel mai rezistent ecran OLED și cea mai bună sticlă pe iPhone 13 Pro Max

Încă de la lansarea iPhone X, Apple a apelat la o ramă dintr-un metal mai puternic, înlocuind pe telefoanele sale premium aluminiul cu oțelul inoxidabil. Astfel, rama metalică este mai rezistentă la zgârieturi, iar corpul dispozitivului este mult mai rigid. Asta ajută la testul de îndoire, care în afară de câteva sunete probabil cauzate de clemele de prindere ale componentelor interne, nu dezvăluie niciun punct critic în construcția telefonului. De altfel, acesta nu se îndoaie deloc.

Se pare că soluția Apple pentru protecția ecranului, acel „Ceramic Shield”, este mai rezistent decât sticla de pe alte telefoane, fiind vizibile zgârieturi mai puține pe suprafața lui, în timp ce ecranul este neașteptat de rezistent la călduri înalte. Chiar și după un timp extins de expunere la flacăra unei brichete, ecranul la 120 Hz de pe iPhone 13 Pro Max nu a arătat semne temporare sau permanente. Singurul lucru care s-a „topit” a fost tratamentul oleofobic de pe suprafața din sticlă.

Un alt avantaj al iPhone 13 Pro Max pe care Zeck Nelson l-a evidențiat este faptul că Apple promite rezistență la apă și praf la standardul IP68, dar pentru adâncime mult mai mare decât alți producători. iPhone 13 Pro și Pro Max pot sta sub apă timp de 30 de minute la adâncime de 6 metri, în comparație cu alte telefoane care promit același timp de scufundare, dar la numai 2 metri.

În afară de lentilele pentru camere, care se zgârie mai ușor decât ar trebui, în ciuda faptului că Apple spune că sunt din safir, iPhone 13 Pro Max ar putea fi unul dintre cele mai solide dispozitive de pe piață. Din păcate, sticla de pe spatele telefonului, care nu este de tip „Ceramic Shield”, nu este la fel de rezistentă la șocuri în comparație cu alte telefoane sau chiar cu generațiile mai vechi. Asta pentru că telefonul are aproximativ 20 de grame mai mult în greutate, iar impactul cu solul de la înălțime mai mare este ceva mai „violent”.

sursa: JerryRigEverything

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult