Ce se întâmplă dacă scapi din mână un iPhone 13 Pro Max

27.09.2021
Ce se întâmplă dacă scapi din mână un iPhone 13 Pro Max

Deși este cel mai avansat telefon Apple, iPhone 13 Pro Max este însă mai gros și mai greu decât predecesorul iPhone 12 Pro Max, iar asta se reflectă din păcate într-o protecție mai slabă la căzături.

Cu greutate de 240 grame, iPhone 13 Pro Max este genul acela de telefon care face un zgomot de neuitat la contactul cu dușumeaua, sunetul de cioburi ricoșând de pereți oferind un prim indiciu asupra reparației costisitoare ce va urma.

Cel mai scump iPhone al momentului are șanse minime să reziste unei căderi pe asfalt sau ciment. De notorietate pentru dificultatea procedurii de înlocuire, panoul din sticlă aplicat la partea din spate este slab protejat de rama metalică a carcasei, iar loviturile primite din spate pot lăsa urme adânci pe ornamentul camerei foto și lentilele acesteia.

Deși, la acest punct al experimentului ambele telefoane aveau nevoie de reparații serioase, vârful de gamă Apple a suferit mai multe fisuri și la nivelul ecranului, comparat cu rivalul Galaxy S21 Ultra. Dacă din spatele lui iPhone 13 Pro Max au zburat cioburi practic de la prima căzătură, S21 Ultra și-a păstrat mult mai bine integritatea structurală, majoritatea daunelor fiind concentrate pe suprafețele din sticlă.

iPhone 13 Pro Max vs Galaxy S21 Ultra

Ușor de anticipat, experimentul nu face decât să arate cât de importantă este investiția într-o carcasă de protecție adecvată și, în general, manevrarea prudentă a telefonului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult