iPhone 13 primește acumulatori de capacitate mărită: +18%, +10% și +8%

02.06.2021
iPhone 13 primește acumulatori de capacitate mărită: +18%, +10% și +8%

Apple va livra acumulatori de capacitate mărită pentru seria iPhone 13, valorile exacte apărând deja la bursa zvonurilor.

Forțat de circumstanțele adăugării conectivității 5G, dar și de așteptările fanilor, Apple ar fi selectat acumulatori de capacitate mărită pentru întreaga gamă iPhone 13.

Astfel, versiunea ”mini” se alege cu acumulator de 2406 mAh, comparat cu 2227 mAh la actualul model iPhone 12 mini. Echiparea standard iPhone 13 primește acumulator de 3095 mAh, comparat cu 2815 mAh la iPhone 12. Aceeași capacitate va fi disponibilă și pe versiunea Pro, dovadă că dotările suplimentare nu au impact semnificativ asupra consumului de energie.

Cel mai bine pregătit pentru folosire intensivă ca fi iPhone 13 Pro Max, beneficiarul unui acumulator de 4352 mAh (comparat cu doar 3687 mAh la modelul actual). Interesant este că nici de data aceasta Apple nu pare că sacrifică aspectul estetic, cel mai costisitor model iPhone venind cu un acumulator mai mic decât „norma” de 5000 mAh, întâlnită la tot mai multe telefoane cu Android, inclusiv din gama low-cost.

În procente, iPhone 13 Pro Max va avea un acumulator cu 18% mai mare decât modelul actual, iPhone 13 și 13 Pro câștigă fiecare câte 10% capacitate suplimentară. Constrâns de dimensiunile sale compacte, modelul iPhone 13 mini va avea un acumulator cu 8% mai mare.

Din păcate, capacitatea brută a acumulatorilor nu spune mare lucru despre autonomia obținută în condiții de folosire reală, eficiența energetică a componentelor folosite (ex. chipset, ecran), cât și tiparul de utilizare (cu acces la internet 5G, sau predominant 4G) având o influență decisivă asupra duratei de funcționare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult