iPhone 14 Max și 14 Pro Max ar putea întârzia cel puțin o lună, din cauza lipsei ecranelor

10.06.2022
iPhone 14 Max și 14 Pro Max ar putea întârzia cel puțin o lună, din cauza lipsei ecranelor

Producția iPhone 14 s-a împotmolit mai întâi din pricina măsurilor de lockdown luate de China pentru gestionarea pandemiei COVID, iar acum și din cauza lipsei stocurilor de componente esențiale.

Chiar dacă fabricile din China unde se asamblează iPhone 14 se redeschid treptat, aceleași blocaje au afectat simultan și furnizorii de componente, care nu au acum ce să livreze partenerilor Apple. Problema s-ar putea răsfrânge și asupra activității fabricilor contractate de Apple în alte regiuni ale lumii, dacă producția este legată de aceleași stocuri insuficiente de componente esențiale.

Zvonurile cum că iPhone 14 va avea  în luna septembrie doar o lansare „pe hârtie” încep să curgă din mai multe surse, sugerând că fanii Apple își vor primi telefoanele comandate cu cel puțin trei săptămâni întârziere.

În mod special, ar putea întârzia versiunile iPhone 14 Max și Pro Max, asamblarea finală fiind ținută în loc de lipsa stocurilor de ecrane. Și așa dificil de livrat în volum mare, din pricina cerințelor foarte stricte de calitate impuse de Apple, comenzile de ecrane destinate versiunilor iPhone de top pur și simplu nu pot fi recuperate, odată ce producția a întârziat deja. Nu este de ajutor nici faptul că Apple a exclus în această vară și furnizorul chinez BOE, care ar fi putut prelua o parte din „efort”.

Vestea și mai proastă este că tot Apple ar putea fi cel care speculează lipsa stocurilor iPhone 14, crescând prețurile. Mai departe, este predictibil ca și magazinele retail să aplice propriile scumpiri, profitând cât mai mult de pe urma stocurilor iPhone care le ajung în depozite.

Un alt argument pentru a „sări” peste o generație iPhone ar fi decizia Apple de a refolosi chipsetul de anul trecut, doar versiunile iPhone 14 de top primind o platformă hardware de nouă generație.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult