Dezvoltarea iPhone 14, întârziată cu câteva săptămâni de măsurile anti-COVID luate de China

26.05.2022
Dezvoltarea iPhone 14, întârziată cu câteva săptămâni de măsurile anti-COVID luate de China

Cu activitatea marilor centre industriale din China puternic afectată de măsurile de lockdown, pregătirile pentru lansarea iPhone 14 sunt deja cu multe săptămâni în întârziere, punând sub semnul întrebării lansarea din această toamnă.

În cel mai „fericit” caz, tradiționalul eveniment Apple pregătit pentru luna septembrie va fi o lansare de formă, cu stocuri limitate asigurate câteva săptămâni mai târziu și doar pentru principalele piețe de desfacere. În practică, strategia zero-COVID susținută de Beijing pare că s-a transformat într-un coșmar perpetuu, ținând mare parte din industria țării captivă măsurilor de carantină și controale stricte care limitează mobilitatea populației. Pur și simplu, oamenii nu pot merge la serviciu, sau dacă o fac, atunci riscă să rămână „captivi” la locul de muncă, dormind în corturi sau direct pe dușumeaua halei unde lucrează.

Potrivit dezvăluirilor apărute în publicația Nikkei Asia, citând surse din industrie, Apple și-a contactat furnizorii din China solicitând insistent urgentarea dezvoltării de componente pentru iPhone 14, în prezent rămasă mult în urma calendarului stabilit.

Foxconn, Pegatron și Luxshare Precision Industry sunt trei dintre partenerii esențiali pentru Apple, doar primul reușind să reia activitățile la un nivel rezonabil. În schimb, redeschiderea fabricilor din zona industrială Shanghai nu pare deloc sigură.

Potrivit estimărilor, măsurile de lockdown impuse până acum de China s-ar putea traduce în pierderi pentru Apple de până la 8 miliarde dolari, reprezentând venituri nerealizate prin întârzierea producției.

Potrivit calendarului negociat de Apple cu furnizorii din China la începutul anului, toate modelele iPhone nou pregătite ar fi trebui să ajungă la stadiul EVT (Engineering Verification Test) până în luna iunie. Cu referire expresă la seria iPhone 14, zvonurile vorbesc despre întârzierea cu cel puțin trei săptămâni a calendarului inițial. Asta înseamnă că și producția de serie va începe mai târziu, lansarea din luna septembrie venin cel mai probabil cu stocuri iPhone insuficiente.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult