iPhone 14 Pro ar putea de fapt să adopte un „double hole-punch”, cu două decupaje în ecran

16.01.2022
iPhone 14 Pro ar putea de fapt să adopte un „double hole-punch”, cu două decupaje în ecran
foro: Ian Zelbo

Se pare că zvonurile anterioare despre eliminarea „notch”-ului de pe noile modele iPhone 14 Pro din toamnă au fost în mare parte adevărate, însă design-ul propus pe care l-am văzut până acum era puțin cam optimist. Conform Ross Young de la Display Supply Chain Consultants, care a oferit până acum informații 100% verificate despre noi dispozitive, în special cele de la Apple, noile iPhone-uri nu vor avea elemente sub ecran, ci vor apela la o soluție „double hole-punch”, cu două orificii în partea de sus a ecranului.

Ross Young a publicat pe contul său de Twitter o imagine care a mai circulat pe internet în trecut, cu un panel de sticlă pentru iPhone 14, în care pot fi văzute clar două orificii. Unul rotund și unul de forma unei pastile. Leaker-ii care au prezentat această imagine în trecut au sugerat că Apple va folosi tehnologia „under display” pentru a ascunde o parte dintre senzori sub panelul OLED, însă Ross Young spune că nu va fi cazul.

Apple ar putea dezamăgi o parte din fani, cu un decupaj dublu în ecranul iPhone 14 Pro

Mesajul acestuia susține că Apple va adopta un design „unic” în piață, cu două decupaje: unul rotund pentru proiectorul de puncte și unul mai mare, unde vor fi integrate camera frontală și camera cu infraroșu. Astfel, performanța Face ID nu va suferi de pe urma renunțării la notch, camera frontală va continua să capteze imagini la calitate cât mai înaltă, iar Apple va oferi un design ușor de recunoscut, fără ca echipa sa de ingineri să fie acuzată că a copiat de la Samsung sau Huawei.

În timp ce două decupaje mai mici sunt clar mai puțin deranjante decât un decupaj mare în ecran, fanii Apple probabil că așteptau mai mult efort din partea Apple de a ascunde aceste elemente. Mai ales acum, când multe companii trec deja la soluții care ascund complet camera în spatele ecranului (cu dezavantajele de rigoare), Apple pare că abia ajunge din urmă concurența, care oferă soluții de tip hole-punch de câțiva ani, deja.

iPhone-14-mockup-2
foto: Android Police

Sursa acestei imagini ar putea fi de la LG Display, care va dezvolta alături de Samsung paneluri OLED pentru modelele iPhone 14 Pro.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult