iPhone 14 Pro va renunța la notch și la modelul Mini. iPhone 15 ar putea integra senzor de amprentă în ecran

21.09.2021
iPhone 14 Pro va renunța la notch și la modelul Mini. iPhone 15 ar putea integra senzor de amprentă în ecran

iPhone 13 ajunge în magazine abia la sfârșitul acestei săptămâni, însă deja „bursa zvonurilor” începe să discute despre următoarea generație de smartphone-uri Apple: iPhone 14. Știm deja câteva informații „pe surse” despre noile telefoane, însă analistul taiwanez Ming-Chi Kuo vine cu o serie de noi dezvăluiri despre aceasta, cât și despre planurile Apple pentru generația de smartphone-uri din 2023, iPhone 15.

Seria iPhone 14 ar putea renunța la notch, dar numai pe modelele Pro

Kuo confirmă informațiile disponibile anterior, care spuneau că modelele iPhone 14 Pro și 14 Pro Max de anul viitor vor renunța complet la „notch”. În locul decupajului din partea de sus a ecranului ar putea apărea un singur orificiu vizibil, pentru camera frontală. Nu este clar dacă Face ID ar fi astfel integrat într-un sistem „under display” sau dacă va fi mutat cumva pe marginea superioară, așa cum se zvonea în trecut.

Un alt detaliu dezvăluit de Ming-Chi Kuo despre iPhone 14 Pro este faptul că pentru prima dată, telefonul va oferi o cameră principală de 48 megapixeli pe partea din spate. Aceasta ar fi camera principală, wide. Cu o rezoluție atât de înaltă, probabil că va putea filma și în rezoluție 8K. Totuși, Apple se laudă cu faptul că toate camerele sale filmează la aceeași rezoluție în prezent, iar trecerea la 8K pe o singură cameră ar „strica” această tradiție.

iPhone 14 11

Ce nu va avea iPhone 14 Pro însă? Un senzor de amprentă sub ecran. Kuo spune că această funcție este amânată încă un an, până la iPhone 15. Se pare că Apple va păstra sistemul Face ID exclusiv pe iPhone încă un an. Nu este clar însă care este motivul din spatele deciziei. Touch ID este în continuare folosit de Apple pe tabletele iPad Mini 6 și Air 4, cât și pe toate computerele sale recente: MacBook Air, Pro și iMac.

Seria iPhone 14 Pro ar fi însă prima care renunță la modelul „Mini”. În locul acestuia va apărea în ofertă însă un nou model „Max”. Practiv vom avea modelul iPhone 14 „standard”, noul iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro și modelul de top, iPhone 14 Pro Max.

Pliabilele Apple sunt încă departe

Cât despre planurile pe piața de telefoane pliabile, Kuo spune că Apple ar putea lansa un astfel model abia în 2024. Zvonurile spun că Apple ar putea alege un telefon „clamshell” pentru a nu „canibaliza” piața de tablete iPad Mini, cu un dispozitiv cu ecran de dimensiuni similare.

Nu în ultimul rând, se pare că și iPhone SE va primi un upgrade în curând. Nu este clar dacă acesta va primi și un nou design, renunțând astfel la ecranul 16:9 și butonul fizic cu Touch ID, însă, la interior, va integra conectivitate 5G.

De obicei, Ming-Chi Kuo este una dintre cele mai de încredere surse despre produsele Apple înainte de lansare, însă planurile companiei se pot schimba oricând din diverse motive. Același Kuo a dezvăluit seriile iPhone 11 și 12 cu aproape un an înainte de lansare, iar toate informațiile pe care le-a oferit la momentul respectiv s-au dovedit a fi apropiate de anunțurile oficiale Apple.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult