iPhone 14, reclamat pentru linii orizontale afișate la pornirea ecranului. Răspunsul Apple: nu e un defect

23.12.2022
iPhone 14, reclamat pentru linii orizontale afișate la pornirea ecranului. Răspunsul Apple: nu e un defect

Sesizată mai ales la seria iPhone 14 Pro Max, apariția de linii orizontale la pornirea ecranului dă emoții utilizatorilor. Însă Apple vine să liniștească aceste temeri, confirmând că „fenomenul” este rezultatul unui bug software ce va fi corectat în următoarea actualizare de iOS.

Aparent, problema care se manifestă la pornirea ecranului după o perioadă mai lungă de inactivitate este o consecință neintenționată a funcțiilor de economisire a energiei. Chiar dacă activarea incorectă a ecranului induce artefacte vizuale foarte asemănătoare celor manifestate de telefoane cu ecranul defect, Apple dă asigurări că nu este cazul pentru vizite la centrul de service.

În timp ce  patch-ul de iOS se lasă așteptat, tot mai mulți posesori iPhone 14 raportează problema pe Reddit și alte platforme, descriind simptome asemănătoare dar nu chiar identice. Astfel, numărul și culorile liniilor orizontal tind să difere de la un dispozitiv la altul, dispărând după aproximativ o secundă.

„Suntem conștienți de problemă și acest lucru se datorează driverelor […] Este cu siguranță o problemă de software și se așteaptă să vină o actualizare în curând”, declară un reprezentant al serviciului de asistență Apple.

Potrivit investigațiilor realizate independent de Apple, artefactele vizuale se manifestă doar la iPhone-urile cu ecran LG, nu și cele echipate cu ecrane furnizate Samsung. Deși, inițial suspiciunile au planat asupra versiunii iOS 16.2 beta, încep să apară raportări și pentru dispozitive echipate cu alte revizii de iOS 16, cauza exactă neputând fi stabilită precis.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult