iPhone 15, pregătit cu un chipset care pune mai mult accent pe autonomia bateriei

30.12.2022
iPhone 15, pregătit cu un chipset care pune mai mult accent pe autonomia bateriei

După ce ani de-a rândul a mizat pe consolidarea unui avantaj de performanță cât mai mare în fața taberei Android, Apple pare vă ca livra iPhone 15 cu un chipset A17 pe 3nm optimizat pentru a consuma cu 35% mai puțină baterie, comparat actualei generații A16 pe 5nm.

Aparent, avantajul Apple pe partea de performanță este atât de mare în fața soluțiilor Android (ex. Snapdragon 8 Gen 2) încât dezvoltatorul iPhone își permite „luxul” de a folosi în mod prioritar avantajele oferite pe partea de eficiență promise de nodul de fabricație pe 3nm recent anunțat de TSMC. Astfel, chipsetul rezervat pentru iPhone 15 ar urma să fie puternic optimizat pentru reducerea consumului de energie, Apple profitând de avantajul tehnologic deținut în fața competiției pentru a face schimbări îndrăznețe la partea de design. Astfel, în cel mai conservator scenariu, iPhone 15 ar putea fi puțin mai subțire și mai ușor decât iPhone 14, totodată livrând performanțe crescute și autonomie mult îmbunătățită a bateriei.

O altă variantă ar fi ca versiunea de chipset ajunsă subiect de zvonuri să fie cea rezervată primului telefon iPhone pliabil, pregătit cu un design neașteptat de suplu. Cert este că pregătirea unui chipset A17 ultra-eficient nu exclude posibilitatea unei versiuni optimizată pentru performanță, rezervată pentru vârful de gamă iPhone 15 Pro și Pro Max.

Potrivit cunoscutului analist, Ross Young, Apple va aduce noul design Dynamic Island pe toate versiunile iPhone 15, indiferent de prețul cerut. Totuși, asta nu înseamnă că dotări cu adevărat dezirabile, precum tehnologia Always-On display technology sau ProMotion vor fi disponibile pe toate modelele din gamă. Cât despre partea de finisaje, elementele din sticlă și aluminiu nu vor lipsi, cu mențiunea că dotarea superioară – oțel inoxidabil, va fi rezervată seriilor Pro Max sau Ultra. În ofertă ar putea intra și modele fu finisaje din titan sau sticlă cu tratament „special”,

La partea de hardware, toate echipările iPhone 15 vor avea cel puțin 8GB memorie RAM, cu mai mult opțiuni în ce privește capacitatea de stocare internă. O altă noutate pentru fanii iPhone ar putea fi introducerea tehnologiei periscope, livrând noi opțiuni de zoom optic pentru camera foto.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult