Modelele iPhone 15 vor fi mai scumpe. Apple va oferi ecrane cu cea mai subțire ramă din piață

18.03.2023
Modelele iPhone 15 vor fi mai scumpe. Apple va oferi ecrane cu cea mai subțire ramă din piață

Seria de smartphone-uri iPhone 14 a venit cu o veste proastă pentru fanii Apple din afara SUA: telefoanele au primit o scumpire semnificativă față de generația iPhone 13. Se pare însă că ne pregătim de încă o scumpire, cu ocazia iPhone 15, care va „lovi” de data aceasta și țara de origine a producătorului. Aceasta ar fi prima scumpire în SUA de la lansarea iPhone X din 2017.

Apple va justifica prețul mare al seriei iPhone 15 cu upgrade-uri de hardware

Modelele iPhone din SUA pornesc în prezent de la 799 dolari americani, pentru iPhone 14 „de bază” și de la 1.099 dolari pentru iPhone 14 Pro Max. Între fiecare model în parte există o treaptă de 100 de dolari, iar această diferență pare că va fi păstrată și după scumpire. Singura diferență este însă faptul că iPhone-urile vor porni de la un preț mai mare.

Conform ITHome, publicație din China, Apple pregătește o scumpire cu aproximativ 100 de dolari pentru fiecare model în parte. Astfel, iPhone 15 ar putea porni de la 899 dolari, iPhone 15 Plus de la 999, iPhone 15 Pro de la 1.099 dolari și iPhone 15 Pro Max/Ultra de la 1.199 dolari.

Scumpirile ar putea fi însă justificate de Apple prin faptul că noile modele vor primi noi upgrade-uri hardware pentru fiecare model în parte. Regiunile care au primit scumpiri deja de anul trecut ar putea fi ocolite de acest val de scumpiri din 2023.

Pe de-o parte, modelele iPhone 15 și 15 Plus vor face trecerea la Dynamic Island, abandonând, în sfârșit, vechiul „notch” din ecran. Acest lucru, alături de alimentare și transfer de date prin USB-C, dar și utilizarea procesorului Apple A16 de pe 14 Pro și Pro Max, vor fi de ajuns în viziunea Apple pentru a putea cere mai mulți bani pe un flagship din seria „inferioară”.

Modelele „Pro” vor avea un ecran impresionant

În același timp, modelele iPhone 15 Pro și Pro Max vor primi un design puțin schimbat, cu o ramă realizată din titan cu margini mai rotunjite decât în trecut. De asemenea, acestea vor primi mai multă memorie RAM, zvonurile sugerând 8 GB, alături de camere îmbunătățite și, desigur USB-C. Acesta vor fi și singurele care vor beneficia de pe urma noului procesor Apple A17 Bionic, realizat folosind nodul pe 3nm al TSMC.

Cele mai recente zvonuri despre iPhone 15 Pro și Pro Max (sau Ultra?) sugerează și că Apple va folosi noi ecrane OLED, cu cea mai subțire ramă din piață. IceUniverse, un cunoscut leaker, susține că noile modele Apple vor avea o ramă neagră în jurul ecranului de doar 1,55mm. În comparație, cea mai subțire ramă se găsește acum pe Xiaomi 13, la 1,81mm, în timp ce modelele de la Samsung au o ramă de 1,95mm. Va fi un salt important de la o generație la alta, întrucât iPhone 15 Pro are o ramă de 2,17mm în jurul ecranului. Dimensiunile dispozitivelor nu vor scădea însă, ci dimensiunile ecranelor vor fi doar puțin mai mari.

sursa: ITHome, IceUniverse

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult