iPhone 5s, scos din producţie pentru a face loc unui înlocuitor

iPhone 5s, scos din producţie pentru a face loc unui înlocuitor

Un lucru e sigur, actuala ofertă de telefoane şi tablete Apple nu mai e ce era odată. În loc de câteva modele uşor de ţinut minte avem o listă lungă de produse, diferenţiate prin denumiri şi caracteristici tehnice care nu sunt imediat evidente. În aceste condiţii, este normal ca Apple să facă puţină curăţenie.

iPhone SE

Astfel, prima victimă este chiar modelul iPhone 5s. Cândva foarte popular pentru sporul de performanţă adus în faţa predecesorului iPhone 5, modelul a primit între timp un succesor oferind aceeaşi mărime de ecran, dar performanţe mult îmbunătăţite. Vorbim, desigur, despre noul iPhone SE, un telefon cu ecran de 4.0” motorizat de acelaşi chipset Apple A9 ca şi modelul iPhone 6s.

Disponibil cu un preţ mult mai mic decât versiunea cu ecran mai mare, iPhone SE face practic inutil vechiul model iPhone 5s, lansat cu 3 ani mai devreme.

Disponibil cu la un preţ începând cu 399 dolari, iPhone SE are ecran cu o rezoluţie de 1.136×640 pixeli (326 ppi), procesor Apple A9 şi 2GB RAM. Capacitatea de stocare internă este de 16 GB sau 64GB, iar camera foto este cea de 12 MP de pe iPhone 6S, capabilă să filmeze la calitate 4K. Doar camera frontală este mai slabă, primind doar un senzor de 1,2 MP.

Smartphone-ul va fi disponibil la pre-comandă începând cu 24 martie, iar livrările vor începe pe 31 martie. Într-un final, iPhone SE va fi lansat în peste100 de ţări.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult