iPhone 6 de 5.5”, pregătit de lansare timpurie după ce Apple ar fi rezolvat unele probleme de design

iPhone 6 de 5.5”, pregătit de lansare timpurie după ce Apple ar fi rezolvat unele probleme de design

Potrivit unor zvonuri recente, Apple va lansa iPhone 6 în două versiuni distincte, cu ecran de 4.7” şi  5.5”, cea din urmă având să fie amânată până la finele acestui an sau chiar începutul anului 2015 din cauza unor probleme legate de autonomia bateriei şi tehnologia folosită pentru fabricarea ecranului.

Având lansate şi anul trecut tot două modele de telefoane, iPhone 5S şi iPhone 5C, Apple urma să continue tradiţia cu încă două lansări: un model iPhone 6 de 4.7” şi încă unul cu ecran de 5.5”, prezentat ca alternativă pentru noua generaţie de telefoane cu Android. Potrivit unor surse apropiate companiei, planurile au fost încurcate de dificultăţi apărute la producerea scutului din sticlă cu strat de safir ce ar urma să fie aplicat modelului cu ecran de 5.5”, respectiv autonomia sub aşteptări oferită de acumulatorul comandat pentru noul iPhone.

iPhone 6 de 5.5”, pregătit de lansare timpurie după ce Apple ar fi rezolvat unele probleme de design

Între timp, noi dezvăluiri strecurate din rândurile furnizorilor chinezi de componente anunţă depăşirea acestor obstacole, Apple urmând să primească nu mai puţin de 20 milioane acumulatori pentru iPhone 6 realizate de o companie numită Sunwoda Electronics, completând livrările făcute de partenerul tradiţional Dynapack.

Potrivit aceloraşi surse, Apple intenţionează să producă aproximativ 80 milioane telefoane iPhone 6 până la finalul acestui an, dintre care numai 20 milioane vor fi din varianta iPhone 6 cu ecran de 5.5”. Având în vedere că majoritatea exemplarelor produse vor fi din varianta cu ecran de 4.7”, varianta de 5.5” probabil va fi greu de găsit în magazine.

Nu doar cu ecrane mai spaţioase, telefoanele din noua serie iPhone 6 vor avea carcasă mai suplă şi un chipset Apple A8 cu performanţe superioare. Şi pentru camera foto sunt promise îmbunătăţiri, cum ar fi adăugarea unui sistem de stabilizare optică sau electronică, menit să permită obţinerea de poze mai clare în condiţii de lumină slabă. La partea de software, Apple urmează să ofere dezvoltatorilor opţiuni pentru realizarea de aplicaţii iOS cu interfaţă scalabilă, adaptată la dimensiunea ecranului.

Potrivit datei de lansare iPhone 6 confirmată de un operator de telefonie mobilă, Apple nu plănuieşte să abandoneze calendarul obişnuit de lansări, chiar dacă varianta iPhone 6 cu ecran de 5.5” ar putea să întârzie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult