iPhone 6 şi 6 Plus dezasamblate: detaliile despre hardware confirmate

19.09.2014
iPhone 6 şi 6 Plus dezasamblate: detaliile despre hardware confirmate

Astăzi au fost lansate noile telefoane Apple, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, în ţările care au fost incluse în primul val. Ca în fiecare an, internetul s-a umplut de clipuri care stresează hardware-ul noilor dispozitive în teste de anduranţă, iar iFixit a realizat obişnuita dezasamblare profesională pentru a dezvălui ce se găseşte în noua carcasă subţire a modelului 6 Plus.

Dezasamblarea pare să fie deja standard pentru dispozitivele iPhone: display-ul este foarte uşor de scos, fiind prins în două şuruburi. Bateria este uşor accesibilă şi este amplasată imediat sub ecran, iar cablul pentru senzorul de amprente a fost mutat pentru a elimina riscul ruperii atunci când este necesară reparaţia componentelor interne. Aceste caracteristici au asigurat nota 7 de reparaţie pe iFixit, o notă destul de mare pentru un iPhone, mai ales luând în considerare faptul că Apple nu oferă informaţii despre proceduri de reparaţii pentru service-uri neautorizate.

Mult mai interesante sunt însă inscripţiile de pe componentele dispozitivului. Bateria de 2915 mAh este aproape dublă decât cea din iPhone 5S, iar SoC-ul Apple A8 pare să includă doar 1 GB de memorie RAM, chiar şi pe varianta mai mare a telefonului. Modemul LTE este produs de Qualcomm, modulul NFC vine de la NXP, iar memoria NAND este realizată de SK Hynix. Toate aceste detalii au fost sugerate de diverse surse care au scurs informaţii despre iPhone 6 înainte de lansare, însă abia acum au fost confirmate.

iExperts, partener iFixit, a realizat de asemenea o dezasamblare pentru iPhone 6, care pare să fie destul de asemănătoare cu cea pentru modelul Plus, însă nu include o analiză completă a componentelor. Este însă evident încă din primul moment că bateria de 1810 mAh oferă capacitate cu mult sub cea a fratelul mai mare. Dacă asta înseamnă şi autonomie scăzută, vom afla când vom pune mâna pe ambele dispozitive.

Aşteptăm cu interes şi lansarea noilor iPhone-uri în România, pentru a putea testa la prima mână performanţa şi autonomia acestora.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video