iPhone 7 ar putea renunţa la versiunea de 16 GB

06.07.2016
iPhone 7 ar putea renunţa la versiunea de 16 GB

iPhone-urile de la Apple au rămas în urmă în ultimii ani la capitolul tehnologii noi implementate, însă fanii nu par a fi deranjaţi, fiecare model depăşind recordurile precedentului în vânzări. Una dintre problemele pe care Apple pare să le ignore este însă legată de spaţiul de stocare insuficient al variantei de bază a telefoanelor, 16 GB fiind prea puţini în era aplicaţiilor de sute de MB sau chiar câţiva GB şi a fişierelor video la rezoluţie mare. iPhone 7 ar putea însă rezolva aceste probleme.

Conform Wall Street Journal, noul model de iPhone care se va lansa în această toamnă va renunţa la varianta de 16 GB. În locul acesteia va fi introdusă o nouă configuraţie, cu 32 GB, restul modelelor fiind însă neschimbate. Încă de la apariţia lui iPhone 6, Apple a renunţat la modelul de 32 GB în favoarea celor de 64 şi 128 GB, lăsând astfel o gaură destul de mare între spaţiul de stocare al variantei de bază şi ale celor superioare. În condiţiile în care iPhone 6S poate filma în rezoluţie 4K doar 30 de minute atunci când telefonul este complet gol, spaţiul de stocare în plus este o problemă care trebuie neapărat rezolvată.

În timp ce alţi producători oferă smartphone-uri cu configuraţii similare, majoritatea dintre acestea dispun şi de memorie expandabilă cu ajutorul cardurilor microSD. În cazul Apple, singura posibilitate de a beneficia de spaţiu mai mare de stocare este cumpărarea unui model superior, sau mutarea unor fişiere personale precum fotografiile şi filmările pe serverele iCloud. Trecerea la 32 GB tot nu va rezolva problemele celor care îşi doresc mai multe filmări la rezoluţie 4K în telefon, însă va oferi mai mult spaţiu pentru aplicaţii şi fotografii. 

Citeşte şi iPhone SE: Cât de rezistent este la îndoire şi zgârieturi noul smartphone Apple [VIDEO]

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult