iPhone 7 va avea funcţie de încărcare rapidă a bateriei

16.08.2016
iPhone 7 va avea funcţie de încărcare rapidă a bateriei

Potrivit unor zvonuri provenind din rândul furnizorilor Apple, susţinute şi cu imagini ilustrând ceea ce pare a fi PCB-ul care va găzdui modulul de alimentare a bateriei pentru telefoanele din seria iPhone 7, Apple a urmat exemplul producătorilor de telefoane cu Android adăugând capabilitate fast charge pentru viitoarea serie iPhone.

În general, mai eficiente în privinţa consumului de energie decât alternativele bazate pe Android, telefoanele iPhone nu necesită folosirea unor acumulatori de capacitate foarte mare, obţinând astfel o grosime şi greutate finală mai reduse. Totodată, absenţa unei funcţii avansate pentru încărcarea rapidă a acumulatorului a fost un compromis pentru obţinerea unor costuri de fabricaţie mai reduse, Apple majorând astfel profitul rezultat de pe urmă fiecărui telefon iPhone comercialziat.

Şi de data aceasta Apple pare să aleagă o cale de compromis, echipând telefoanele iPhone 7 cu suportul hardware necesar pentru încărcarea mai rapidă a acumulatorului, dar nu şi adaptorul AC care să maximizeze acest potenţial. În schimb pachetul standard cu accesorii pentru iPhone 7 ar urma să includă un adaptor AC capabil să livreze un curent fix de 5V/2A, oferind capabilităţi de bază pentru încărcare rapidă.

Spre comparaţie, telefoanele cu Android motorizate de chipsetul Snapdragon 820 pot eficientiza procesul de încărcare a bateriei folosind curenţi variabili, adaptoarele de alimentare compatibile Quick Charge 3.0 livrând între 3.2 şi 20 volţi, selectabil în incremente de 200 mV.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult