iPhone 8 ar putea oferi funcţie de filmare 4k/60fps, inclusiv pentru camera frontală

iPhone 8 ar putea oferi funcţie de filmare 4k/60fps, inclusiv pentru camera frontală

Cu dată de lansare incertă din cauza unor presupuse probleme software, dispozitivul care va marca 10 ani de iPhone promite să readucă inovaţia în prim plan, înlocuind senzorul Touch ID cu un sistem avansat pentru recunoaştere facială.

Un alt subiect fierbinte la bursa zvonurilor vizează capabilităţile camerei foto, care promite să extindă suportul pentru filmare 4k/60fps inclusiv camerei frontale.

Constrânse de limitările spaţiului disponibil pentru instalare, camerele frontale instalate la telefoane mobile oferă în general rezoluţii mai mici şi capabilităţi restrânse, comparat soluţiilor oferite la partea din spate. Nu şi iPhone 8, următorul vârf de gamă Apple părând să reţină suportul pentru filmare 4k/60fps chiar şi la folosirea camerei frontale.

Spre comparaţie, iPhone 7 poate obţine clipuri video doar până la rezoluţie 1080p, dacă folosim camera frontală.

Indiciul este furnizat chiar de un fişier de configurare al aplicaţiei FaceTime, livrată de Apple pentru dispozitivele cu sistem iOS.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult