iPhone va primi o funcție de înregistrare de apeluri în iOS 14

10.06.2020
iPhone va primi o funcție de înregistrare de apeluri în iOS 14

Funcția de înregistrare de apeluri pe iPhone nu a fost niciodată permisă în mod oficial. Utilizatorii puteau instala diverse aplicații „neoficiale” folosind un software de jailbreak, însă acest lucru expune dispozitivul la alte riscuri. Începând cu iOS 14 însă, se pare că Apple va permite înregistrarea apelurilor în mod nativ. Sistemul de operare va avea posibilitatea de a activa și dezactiva această funcție. Nu este clar însă dacă aceasta va fi disponibilă în toate regiunile.

Cum vei putea activa funcția de înregistrare apeluri pe iPhone cu iOS 14

Până nu de mult, aplicațiile de înregistrare de apeluri audio erau foarte populare, în special pe Android. După intrarea în vigoare a unor legi mai stricte referitoare la datele personale și înregistrarea fără acord, acestea au început să dispară. Unii producători aveau astfel de funcții integrate în sistemul de operare. Alții ofereau aplicații proprietare, sau permiteau utilizarea unor aplicații din Google Play Store. Pe iPhone însă, accesul la aplicații re înregistrare de apeluri era limitată la doar o mică parte dintre utilizatori.

Noi informații despre sistemul de operare iOS 14 dezvăluie o imagine în care apare meniul de configurare pentru înregistrare de apeluri pe iPhone. Aceasta va fi disponibilă atât în apeluri de voce, cât și în apeluri video FaceTime. Procesul procesul pare să fie automat. Practic, de fiecare dată când suni pe cineva sau când primești un apel, telefonul înregistrează automat conversația.

ios 14 call recording

Întrucât implicațiile legale sunt destul de complexe, Apple include și o descriere detaliată a modului de operare, cât și responsabilitățile pe care utilizatorii le au atunci când folosesc această funcție. În primul rând, dacă folosești funcția de înregistrare de apeluri pe iPhone, trebuie să notifici interlocutorul că faci asta. Legile referitoare la înregistrarea apelurilor din multe țări necesită o confirmare verbală. De asemenea, trebuie să nu permiți nimănui să folosească telefonul atât timp cât această funcție este activată.

Nu este clar cum vor putea fi accesate și în ce format vor fi realizate înregistrările. De asemenea, nu este clar dacă această funcție va fi livrată cu iOS 14 la lansarea din toamnă, sau dacă aceasta va fi una dintre funcțiile care vor fi adăugate pe parcurs. Vom afla primele detalii oficiale despre iOS 14 în cadrul conferinței Apple de la WWDC, care va avea loc exclusiv online pe data de 22 iunie.

(via GSM Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult