Motivul pentru care iPhone SE (2020) nu va avea succes pe cea mai mare piață de smartphone-uri

17.04.2020
Motivul pentru care iPhone SE (2020) nu va avea succes pe cea mai mare piață de smartphone-uri

Noul iPhone SE (ediția 2020) va atrage mulți utilizatori de iPhone 6 și 6s, dar nu se va vinde bine în China, potrivit unor analiști.

Pentru utilizatorii de iPhone 6, noul model este un produs foarte atractiv, deoarece le oferă acces la cea mai recentă versiune de iOS și la un procesor foarte rapid fără a face o „gaură” în contul bancar, transmite 9to5Mac. „Aceștia sunt oamenii care țin un telefon patru sau cinci ani, până când se strică sau bateria moare”, a declarat Annette Zimmermann, de la firma de cercetare a pieței Gartner.

Un sondaj realizat pe rețeaua de socializare Weibo a arătat un interes redus pentru noul smartphone de la Apple pe cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, China. Motivul principal este că pentru consumatorii chinezi smartphone-urile care nu dispun de conectivitate 5G nu mai sunt atractive. În statul asiatic rețelele telecom de mare viteză sunt disponibile în multe zone și pe suprafețe extinse.

Dintre cele 350.000 de persoane care au participat la sondajul de pe Weibo, 60% au declarat că nu vor cumpăra iPhone SE. Doar o cincime dintre cei chestionați au spus că vor cumpăra cel mai ieftin dispozitiv din portofoliul Apple, iar restul că iau în considerare o achiziție.

Sunt și utilizatori care au declarat că ar fi interesați de iPhone SE dacă prețul ar scădea.

Pe scurt, iPhone SE are un ecran LCD cu diagonala de 4,7 inchi (rezoluție 1.334 x 750 pixeli), procesor Apple A13 Bionic, 3 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 64/128/256 GB, cameră principală de 12 MP și baterie de 1.821 mAh. Terminalul este rezistent la apă (IP67) și dispune de tehnologie de încărcare wireless rapidă (18W).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult