Este iPhone SE doar un iPhone 8 mai nou? Răspunsul este atât „da”, cât și „nu”. VIDEO

24.04.2020
Este iPhone SE doar un iPhone 8 mai nou? Răspunsul este atât „da”, cât și „nu”. VIDEO

Nici măcar Apple nu ascunde faptul că iPhone SE este foarte similar în design cu modelul iPhone 8. Compania spune că acesta vine într-un design „clasic” și că oferă un hardware mult îmbunătățit, adus la același nivel precum modelele de top din seria iPhone 11. Adevărul este că performanța este puțin mai slabă decât ne-am fi așteptat, conform primelor teste, însă prima dezasamblare a telefonului dezvăluie cât de similare sunt de fapt modelele iPhone SE și iPhone 8.

Un YouTuber din China „Jiang Teardown”, a pus mâna pe un iPhone SE cu puțin timp înainte de lansarea oficială și a desfăcut deja telefonul pentru a evidenția diferențele și asemănările la nivel hardware între acesta și iPhone 8. Se pare că aceste două dispozitive sunt extrem de similare din toate punctele de vedere, însă nu toate componentele sunt obligatoriu compatibile între ele.

Se pare că display-ul de pe iPhone SE este identic cu cel de pe iPhone 8, cele două componente putând fi schimbate de la unul la celălalt, ceea ce este o veste bună pentru cei care vor avea nevoie de reparații, întrucât ecranele de iPhone 8 sunt mult mai ieftine acum, după mai bine de doi ani de disponibilitate pe piață.

În schimb, bateria vine cu un alt conector, deci nu vei putea să schimbi bateria de pe iPhone SE cu una de iPhone 8, în timp ce camera principală, chiar dacă poate fi conectată la o placă de bază de iPhone 8, nu este recunoscută de telefon. Carcasa de iPhone SE, cu logo pe partea centrală, poate însă găzdui o placă de bază de iPhone 8, cele două componente având o formă identică și conectori poziționați în aceleași locuri. Alte componente precum butoanele, difuzorul, conectorul Lightning sau sistemul de vibrații Taptic Engine sunt identice și funcționează pe ambele dispozitive fără probleme.

Aceste descoperiri erau însă așteptate, întrucât Apple a promis un nou procesor, mai multă memorie RAM și o cameră îmbunătățită. Astfel, nu ne așteptam ca aceste componente să fie compatibile între modele. Bateria a fost o surpriză însă, întrucât are aceleași dimensiuni și aceeași capacitate, însă un conector diferit, inspirat de cel de pe seria iPhone 11.

În concluzie, dacă îți cumperi un iPhone SE, vei putea cumpăra un display, o carcasă sau diverse componente interne precum butoane, sistemul de vibrații sau difuzoarele de iPhone 8 pentru a-l repara, însă alte componente nu vor fi compatibile. De asemenea, toate accesoriile precum huse și protecții de ecran de iPhone 8 sunt complet compatibile cu modelul iPhone SE.

Totuși, faptul că placa de bază poate fi introdusă într-o carcasă de iPhone SE ar putea să reprezinte o problemă pentru piața de dispozitive second hand. Cei care cumpără un iPhone SE ar trebui să verifice serial number-ul sau modelul în meniul telefonului pentru a nu primi un model iPhone 8 ascuns într-o carcasă de iPhone SE cu baterie și cameră de iPhone 8, pentru a putea porni și funcționa corect.

(via GSMArena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult