iPhone SE2 ar putea fi livrat în primăvară cu încărcare wireless şi hardware îmbunătăţit

29.01.2018
iPhone SE2 ar putea fi livrat în primăvară cu încărcare wireless şi hardware îmbunătăţit

Probabil că tot acest „fum” care iese în jurul discuţiilor despre un nou iPhone SE de la Apple are şi un „foc” la bază. Informaţii despre acest presupus dispozitiv încep să apară din ce în ce mai des, iar toate vocile sugerează că lansarea ar putea avea loc chiar în această primăvară, moment care ar marca şi doi ani de la lansarea originalului model iPhone SE. Noi detalii despre acesta sugerează că noul dispozitiv va fi echipat cu hardware mai puternic şi va beneficia de câteva funcţii avansate, „împrumutate” de la fraţii săi mai mari.

Apple consideră că smartphone-ul mic şi puternic are încă un loc pe piaţă, iPhone SE 2 urmând a fi un model similar în design cu varianta precedentă, cât şi cu dispozitivele mai vechi precum iPhone 5 şi 5S. Digitimes sugerează că cea mai mare diferenţă ar fi un spate realizat complet din sticlă, decizie luată pentru a putea adăuga încărcare wireless chiar şi pe acest model mai mic. Din păcate însă, păstrarea design-ului clasic îi aduce şi câteva dezavantaje.

În primul rând, iPhone SE nu va beneficia de un display edge-to-edge şi nici de senzorul Face ID de pe faţă. De asemenea, funcţia 3D Touch va fi absentă şi de pe această variantă, iar display-ul va fi realizat folosind aceeaşi tehnologie IPS cu clasica rezoluţie 1.136 x 640 pixeli, prezentă pe această gamă de telefoane Apple încă de la primul iPhone 5. Hardware-ul intern ar putea primi un bine meritat upgrade la generaţia iPhone 7, cu chipset Apple A10 Fusion.

Desigur, aceste informaţii nu vin pe căi oficiale, deci ceea ce va prezenta Apple, dacă într-adevăr va lansa un nou iPhone SE în primăvară, ar putea fi foarte diferit faţă de zvonurile de dinainte de lansare. Având însă în vedere leak-urile din trecut, care vorbeau despre un design similar şi faptul că Apple nu a mai reuşit de mulţi ani să ţină un design de smartphone secret înainte de lansare încă de la iPhone 3G, cel mai probabil măcar câteva dintre aceste detalii ar putea fi confirmate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult