iPhone SE3 ar putea fi lansat în 2022 cu procesor A15, dar cu design neschimbat

08.10.2021
iPhone SE3 ar putea fi lansat în 2022 cu procesor A15, dar cu design neschimbat

iPhone SE este ultimul smartphone de la Apple care încă integrează un buton Home și senzorul de amprentă Touch ID. Acesta include hardware-ul de iPhone 11 într-o carcasă identică cu cea a lui iPhone 8, dar zvonurile anterioare sugerau că cea de-a treia generație, cu hardware îmbunătățit, va folosi hardware similar cu iPhone XR. Noi informații raportate de blog-ul japonez macotakara spun însă că iPhone SE va rămâne neschimbat la exterior după următorul upgrade.

iPhone SE3 ar putea păstra design-ul de iPhone 8

Astfel, generația iPhone SE3, care ar putea fi lansată cândva în 2022, ar putea folosi același design pe care îl cunoaștem încă de la iPhone 6, cu ecran LCD de 4,7”, margini rotunjite și buton Home cu Touch ID. Singurele upgrade-uri ar putea apărea la interior, unde cei care aleg acest model ar putea beneficia de performanță de top, într-un dispozitiv cu aspect învechit.

Se zvonește că iPhone SE3 va fi echipat cu chipset-ul Apple A15 Bionic, cel pe care Apple l-a prezentat de curând și pe care l-a integrat deja în toate cele patru modele iPhone 13, cât și în noul iPad Mini 6. Acesta este cel mai performant procesor mobil al companiei, bazat pe arhitectură pe 5nm de la TSMC. Pe lângă A15, noul iPhone SE ar beneficia de 4 GB memorie RAM, la fel ca iPhone 13 Mini și 13 standard, sau ar putea rămâne cu 3 GB, la fel ca în cazul generației anterioare.

iPhone SE3 ar putea să intre în producție la sfârșitul lunii decembrie 2021. Astfel, ar putea fi anunțat probabil prin primăvară, la doi ani distanță de iPhone SE2, care a fost lansat în primăvara lui 2020. Prețul noului telefon ar putea rămâne însă neschimbat, la 399 dolari americani, rămânând astfel cel mai ieftin telefon de la Apple.

sursa: macotakara, via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult