iPhone XR 2 ar putea fi mai subţire. Camera sa ar putea fi similară în design cu cea de pe iPhone XI

08.05.2019
iPhone XR 2 ar putea fi mai subţire. Camera sa ar putea fi similară în design cu cea de pe iPhone XI

Până în prezent am tot vorbit despre design-ul pe care l-ar putea adopta Apple pe variantele iPhone XI şi XI Max, flagship-urile seriei 2019 de smartphone-uri pe care le va lansa în toamnă. Camera triplă încadrată într-un pătrat s-a dovedit a fi controversată, însă compania ar putea adopta un design similar şi pentru modelul mai ieftin, iPhone XR de generaţie a doua, care va fi cu siguranţă prezentat alături de modelele de top. Primele imagini sugerează că şi iPhone XR va fi echipat cu o cameră similară, dar cu doi senzori foto în loc de trei.

iPhone XR este în acest moment cel mai bine vândut model al generaţiei de smartphone-uri Apple din 2018, deci este logic să ne aşteptăm la o versiune îmbunătăţită şi pentru anul 2019. Zvonurile sugerau până în prezent că acesta ar putea fi o fuziune între capabilităţile foto ale variantelor XS cu design-ul lui iPhone XR, însă fotografiile realizate pe baza unor planuri scăpate pe internet sugerează că va avea mai multe în comun cu iPhone XI (11).

Practic, sistemul de camere dual, care ar putea fi echipat cu un obiectiv standard (wide) şi un obiectiv zoom 2x, ar putea fi încadrat tot într-un pătrat cu colţuri rotunjite, blitz-ul luând locul celei de-a treia camere. Design-ul asimetric ar putea fi o problemă pentru cei interesaţi mai degrabă de aspectul vizual al telefonului decât de capabilităţi. Se pare însă că Apple va dori să „mascheze” puţin această componentă, vopsind zona din jurul camerelor în culorile telefonului. De asemenea, sistemul de camere va fi foarte subtil ieşit în relief, în timp ce întregul telefon ar trebui să fie mai subţire decât iPhone XR-ul de anul trecut.

Este vorba despre un dispozitiv care, în ciuda faptului că va integra un nou procesor, mai puternic, Apple A13 şi un acumulator mai mare, va măsura doar 7,8 mm în grosime, faţă de cei 8,3 mm pe iPhone XR. Pe partea din faţă, diferenţele vor fi aproape imposibil de observat, întrucât display-ul şi sistemul Face ID vor fi identice. Se pare însă că Apple plănuieşte să înlocuiască vechea cameră frontală FaceTime HD cu una mai performantă, cu senzor de 12 megapixeli. Zvonurile sugerează că acesta ar putea fi ultimul panou LCD pe care Apple îl foloseşte în construcţia de smartphone-uri, generaţia 2020 urmând să treacă definitiv la OLED pe întreaga gamă de dispozitive.

Noile iPhone-uri 2019 ar putea aduce şi alte noutăţi pentru fanii Apple, compania putând livra în pachet un nou încărcător rapid de 18W, alături de un cablu USB-C to Lightning, care să permită încărcarea rapidă. Având în vedere că încărcătorul din prezent încarcă telefoanele la numai 5W, iPhone XI şi XR 2 ar putea să ajungă la 100% de aproape patru ori mai repede. cu încărcătorul din cutie.

Galerie foto

Apple va prezenta noua generaţie de iPhone-uri cel mai probabil în luna septembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult