iPhone XR – unboxing şi primele impresii despre cel mai ieftin smartphone Apple din 2018

26.10.2018
iPhone XR - unboxing şi primele impresii despre cel mai ieftin smartphone Apple din 2018

Astăzi este lansarea oficială a lui iPhone XR şi o unitate de test a ajuns deja în redacţia Go4it. Vorbim despre modelul mai ieftin de smartphone de la Apple din 2018, care a fost prezentat alături de modelele premium iPhone XS şi XS Max, dar lansat cu o lună şi jumătate mai târziu. Acesta beneficiază de un design familiar, însă este diferit în câteva puncte cheie faţă de variantele XS, cât şi faţă de modelul iPhone X, lansat anul trecut.

Modelul iPhone XR pe care îl avem pentru testare are carcasă de culoare neagră, însă există alte cinci variante: alb, roşu, albastru, galben şi coral, câteva dintre acestea fiind în premieră pe modele de iPhone cu construcţie din sticlă. De asemenea, stocarea internă este de 64 GB, varianta de bază, fiind disponibile şi alte două variante: cu 128 şi cu 256 GB spaţiu de stocare. Fiind vorba despre un iPhone, nu se poate pune problema despre compatibilitatea cu un card microSD.

Compromisurile pe care Apple le-a făcut la nivel hardware sunt minore, însă nu imposibil de observat. Avem un display puţin mai mare, dar bazat pe un panou LCD cu rezoluţie mai mică, lucru care se reflectă şi în design-ul telefonului, rama din jurul acestuia fiind mai groasă pentru a găzdui sistemul de iluminare, fără 3D Touch. De asemenea, pe partea din spate avem o singură cameră de 12 megapixeli, în timp ce construcţia este realizată folosind o ramă din aluminiu şi sticla din generaţia precedentă pe partea din spate, nu cea nouă, de pe iPhone XS. La nivel de performanţă, memoria de 3 GB ar putea fi singurul dezavantaj, întrucât este mai mică cu 1 GB faţă de modelele XS.

Ca o primă impresie, telefonul pare mai gros şi mai greu decât un iPhone X sau XS normal, în timp ce rama din aluminiu pare mai puţin alunecoasă. Display-ul arată foarte bine, în ciuda faptului că este de o rezoluţie mai mică, însă este evidentă tenta mai rece de culoare în comparaţie cu OLED-ul de pe iPhone X, de exemplu. La capitolul cameră foto, senzorul pare să fie identic cu cel de pe iPhone XS, cu menţiunea că modul portret software necesită prezenţa unei persoane în cadru pentru a fi activată.

Mai multe despre impresiile pe care iPhone XR ni le-a lăsat vă invităm să citiţi în câteva zile în review-ul complet al telefonului.

iPhone XR a fost oferit spre testare de evoMAG.ro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video