iQOO prezintă oficial FlashCharge la 120W. Încarcă un telefon în doar 15 minute

13.07.2020
iQOO prezintă oficial FlashCharge la 120W. Încarcă un telefon în doar 15 minute

În aceeași zi în care Oppo a anunțat că va prezenta tehnologia de încărcare rapidă la 125W, iQOO, brandul secundar de la Vivo prezintă o tehnologie similară, cu putere de 120W. Compania susține că noul său telefon de gaming, pe care îl va lansa în luna august, se încarcă în doar 15 minute de la 0 la 100%, cu posibilitatea de a avea peste 50% din baterie încărcată în doar 5 minute. Este foarte interesant în special faptul că iQOO a dezvăluit și modul în care a reușit să atingă această performanță.

iQOO pregătește încărcare rapidă la 120W

Prezentarea iQOO a avut loc în China și a durat fix 15 minute. Aceasta a început cu atașarea unui cablu de încărcare la o variantă de test a telefonului încă neanunțat în mod oficial și s-a terminat atunci când acesta a atins valoarea de încărcare de 100%.

Tehnologia iQOO de încărcare rapidă la 120W se numește FlashCharge și este realizată folosind un adaptor de priză de 120W (20V 6A). Acesta dispune de două așa numite „Flash Pump” (pompe) care primesc fiecare câte 20V la 3A și convertesc acest curent în 10V la 6A. Astfel, în telefon ajunge curent la 10V la 12A, putere care este din nou împărțit în două.

Asemeni Oppo, și iQOO include doi acumulatori separați, care se încarcă fiecare în paralel la 5V și 12A. Fiecare dintre acumulatori are o capacitate de 2.000 mAh. Fiind vorba despre un model de gaming, iQOO spune că noul telefon va include și o soluție mai performantă de răcire internă, care să protejeze în special placa de bază a telefonului de căldura ridicată care va fi degajată de acumulatori în timpul încărcării.

iqoo flashcharge 120w

În timp ce soluția iQOO FlashCharge 120W va fi lansată pe un telefon de gaming, soluția Oppo la 125W probabil că va fi integrată prima dată pe un telefon mai „tradițional”.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult