Oppo va prezenta noua sa tehnologie de încărcare rapidă la 125W: 0-100% în mai puțin de 30 minute

13.07.2020
Oppo va prezenta noua sa tehnologie de încărcare rapidă la 125W: 0-100% în mai puțin de 30 minute

Producătorii de telefoane Android din China au redefinit în ultimii ani limitele vitezelor de încărcare rapidă pe telefoane. Oppo, deja unul dintre liderii pieței atunci la acest capitol pare să dorească și mai mult. Compania plănuiește să anunțe o nouă tehnologie SuperVOOC, care ar putea dubla viteza de încărcare față de cea din prezent. Nu este tocmai clar cum va reuși să implementeze asta pe telefoane fără ca acestea să dezvolte alte probleme, dar Oppo spune că va prezenta o tehnologie de încărcare de 125W.

Oppo ar fi primul producător de telefoane cu încărcare la 125W

În prezent, telefoanele de top de la Oppo, modelele Find X2 și X2 Pro sunt livrate cu cele mai puternice adaptoare de priză de pe piață. Adaptoarele de priză SuperVOOC de 65W sunt de cel puțin două ori mai mari decât cele ale altor companii. Acestea reușesc însă să încarce telefoanele de la 0 la 100% în mai puțin de o oră. Compania spune că încărcarea se face în aproximativ 45 de minute, lucru care poate fi și verificat. Desigur, telefoanele se încălzesc foarte mult la încărcare rapidă, iar inclusiv liderul companiei a recunoscut că aceste tehnologii pot deteriora acumulatorii pe termen lung.

Utilizatorii oricum își schimbă telefoanele odată la doi sau trei ani, deci până când încep să se simtă efectele negative ale degradării acumulatorilor, aceștia trec la un model nou. Încărcarea la viteză dublă, de 125W ar putea sugera că există posibilitatea de a încărca un telefon de la 0 la 100% în mai puțin de jumătate de oră.

Compania oferă deja cea mai rapidă încărcare pe smartphone-uri

Oppo „trișează” totuși cu această încărcare rapidă. Telefoanele Find X2 și X2 Pro includ la interior o baterie realizată din doi acumulatori lipiți. Astfel, fiecare se încarcă individual la 32,5W, pentru un total de 65W. Nu este atât de important cum atinge Oppo această performanță, întrucât rezultatele sunt mai importante decât tehnologia în sine. Totuși, având în vedere acest detaliu, s-ar putea să intuim cum va încerca compania să atingă performanțe și mai mari.

Cel mai probabil, Oppo va alege un design cu patru celule separate, fiecare cu propria magistrală de încărcare. Astfel, fiecare acumulator în parte ar putea să se încarce tot la 30-31W independent, pentru un total de 125W în total. Detaliile complete vor fi anunțate pe data de 15 iulie, spune Oppo, unde va demonstra tehnologia în fața membrilor din presa locală de specialitate.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult