Japonia oferă 2.000 de iPhone-uri celor care sunt în carantină la bordul navei Princess Diamond din cauza coronavirus

17.02.2020
Japonia oferă 2.000 de iPhone-uri celor care sunt în carantină la bordul navei Princess Diamond din cauza coronavirus

Guvernul Japoniei a livrat 2.000 de iPhone-uri către cei 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului navei de croazieră Princess Diamond, care sunt în carantină în port-ul Yokohama. Au fost deja raportate peste 100 de cazuri de persoane infectate cu Coronavirus la bordul navei, iar momentan toţi pasagerii sunt obligaţi să rămână în camerele lor pentru a evita răspândirea virusului.

Livrarea de iPhone-uri face parte dintr-un plan pentru a monitoriza şi trata pacienţii de la bordul navei. Guvernul Japoniei a decis să livreze 2.000 de telefoane, câte unul pentru fiecare familie în parte. Telefoanele au pre-instalate o aplicaţie prin care aceştia pot fi în contact cu un medic, care le poate da sfaturi în timp real şi i-ar putea diagnostica de la distanţă. Iniţial planul era ca pasagerii să primească telefoane cu Android mai ieftine, însă acelea ar fi putut fi prea slabe din punct de vedere al performanţei pentru a asigura o experienţă de utilizare plăcută.

Se pare însă că nici iPhone-urile pe care le-au primit cei de pe navă nu sunt tocmai noi. Se pare că guvernul Japoniei a trimis 2.000 de modele iPhone 6S, cel mai vechi model de iPhone care încă beneficiază de suport software din partea Apple. Fotografiile arată distribuţia dispozitivelor la bordul navei Princess Diamond.

Deja o parte dintre pasagerii de pe navă au început să fie evacuaţi. Este vorba despre persoanele cu vârstă peste 80 de ani care au o condiţie medicală sau care nu au o cameră cu fereastră către exterior. Aceştia sunt transportaţi către o unitate medicală şi sunt ţinuţi în carantină până pe 19 februarie. Restul pasagerilor rămân însă în carantină pe navă, iar cazurile de persoane infectate cu Coronavirus este în continuare în creştere la bordul navei de croazieră.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult