Jolla, primul telefon Sailfish OS, va fi lansat pe 27 noiembrie

Jolla, primul telefon Sailfish OS, va fi lansat pe 27 noiembrie

Despre Sailfish OS, sistemul de operare care a renăscut din cenuşa MeeGo, şi primul telefon care-l va folosi am mai scris în câteva rânduri. Jolla, compania fondată de foşti ingineri Nokia, a anunţat ieri că mult promisul telefon este gata, acesta urmând să fie lansat pe 27 noiembrie în Finlanda.

Atunci când Nokia a anunţat că N9 va fi primul şi ultimul telefon comercial bazat pe platforma MeeGo, decizie care a fost urmată ulterior şi de retragerea suportului oficial Linux Foundation în favoarea Tizen, un grup de ingineri din cadrul companiei a deschis compania Jolla şi şi-a propus să dezvolte în continuare această platformă. Aceştia au anunţat ulterior că primul telefon care va rula acest sistem de operare va fi disponibil până la sfârşitul anului şi, după cum vedem, s-au ţinut de cuvânt.

Urmând să fie disponibil la un preţ de 399€ fără obligaţii contractuale, telefonul Jolla nu impresionează cu specificaţiile sale, însă acesta este aşteptat cu interes, după cum o arată şi reacţiile de pe Twitter, de către cei care au folosit Maemo sau MeeGo şi îşi doresc un sistem de operare cu un nucleu Linux adevărat, dar care oferă şi compatibilitate cu ecosistemul de aplicaţii Android.

Jolla a anunţat ieri că primul lor telefon va fi lansat pe data de 27 noiembrie în reţeaua operatorului finlandez DNA, acesta urmând să fie disponibil şi liber de obligaţii contractuale. Primii 450 de clienţi care au comandat din timp aceste telefon vor putea participa la evenimentul de lansare, ocazie cu care vor intra şi în posesia acestuia. Compania Jolla a promis acum ceva vreme că telefonul omonim va fi lansat şi pe alte pieţe, însă în acest moment nu au fost dezvăluite mai multe detalii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News