Jumătate din producția de iPhone ar putea fi mutată din China în India până în 2027

17.01.2023
Jumătate din producția de iPhone ar putea fi mutată din China în India până în 2027

Apple produce iPhone-uri de câțiva ani deja în India, dar foarte puține telefoane ies de fapt de pe liniile de producție de acolo. În prezent, doar 5% din iPhone-uri sunt asamblate în India, dar acest procent ar putea crește în următorii câțiva ani. Estimările și zvonurile din prezent sugerează că Apple dorește să renunțe la dependența de China, urmând să mute jumătate din producție în India.

Apple va muta jumătate din producția de iPhone în afara Chinei

Conform South China Morning Post, planul Apple este să mute până la 25% din producția de iPhone în India în următorii 2 ani. Între 2025 și 2027, procentul ar putea urca la 50%. Începutul acestei tranziții a început să fie simțită de către furnizorii de componente Apple din China, ale căror valori la bursă au început să scadă din cauza comenzilor reduse. Totuși, sunt slabe șanse ca Apple să renunțe complet la acești furnizori, chiar și dacă producția se mută în altă țară complet. Materia primă pentru multe dintre componentele din iPhone se găsește predominant în China.

Momentan, fabrica din India nu este complet echipată pentru a prelua mai mult din producția premium de iPhone. Totuși, Apple pare că a început deja să producă iPhone 14 încă din toamnă. Au fost depistate pe rafturile magazinelor chiar și iPhone 14 Pro produse în această fabrică.

Zvonurile spun însă că Apple împinge către modernizarea fabricii pentru a porni producția de iPhone 15 simultan în 2023 atât în India, cât și în China. Modelele Pro, vor rămâne, cel mai probabil, predominant pe liniile de producție din China.

India nu este singura țară luată în vizor de Apple. Vietnam este de asemenea gazda unor fabrici Apple, unde sunt produse predominant căștile AirPods și cele mai recente modele de laptop-uri din gama MacBook.

Având în vedere evoluția lentă a producției din India de până acum, probabil că ținta de mutare a 50% din producția de iPhone în doar patru ani este una optimistă.

sursa: SCMP

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult