Lansarea Galaxy S22, amânată de probleme „semnificative” pe lanțul de aprovizionare

22.12.2021
Lansarea Galaxy S22, amânată de probleme „semnificative” pe lanțul de aprovizionare

Lansarea Galaxy S22 pare că va întârzia cu mai mult de o lună, iar asta doar dacă luăm în considerare startul campaniei de precomandă.

Criza globală de semiconductoare este încă departe de final, chiar și companii de primă mână precum Apple și Samsung resimțind din plin efectele propagate pe lanțurile de aprovizionare cu componente esențiale.

Potrivit informațiilor obținute din surse apropiate companiei sud-coreene, Samsung nu va anunța Galaxy S22 chiar la începutul noului an, captând în schimb atenția fanilor cu lansarea Galaxy S21FE. Așteptat pentru lansare încă din luna august, versiunea low-cost a lui Galaxy S21 pare că va debuta oficial pe 4 sau 11 ianuarie 2022, echipat direct cu versiunea Android 12.

Cât despre Galaxy S22, S22 Plus și S22 Ultra/Note, noua serie flagship pare că va fi disponibilă pentru precomandă abia din 9 februarie, cu stocuri limitate disponibile pentru livrare după 25 februarie. Mai departe, problemele „semnificative” pe lanțul de aprovizionare s-ar putea traduce în stocuri insuficiente pentru acoperirea cererii și prețuri umflate, mai ales în piețele de desfacere mai puțin privilegiate de producătorul sud-coreean.

De altfel, unele informații indică deja creșteri de prețuri pentru modelul S21 FE, nefiind exclus să vedem o strategie similară aplicată și pentru modelul flagship.

Totuși, sursele citate nu detaliază exact tipul problemelor avute de Samsung cu fabricarea lui Galaxy S22. Lipsa stocurilor pentru anumite componente esențiale poate avea și alte cauze decât criza de semiconductoare. Spre exemplu, ar putea fi vorba de o componentă dificil de fabricat, care nu poate fi livrată în număr suficient din cauza ratelor foarte mari de apariție a defectelor de fabricație. O altă posibilă cauză ar putea fi descoperirea unui defect de proiectare mai grav, care impune oprirea producției și rectificarea telefoanelor deja fabricate (ex. probleme cu bateria, supraîncălzire, defecte la nivelul ecranului, etc.).

Deocamdată, tot ce putem spune cu un nivel rezonabil de încredere este că seria Galaxy S22 va ajunge în magazine mai târziu decât s-ar aștepta fanii și probabil cu stocuri insuficiente, rămânând de văzut dacă și lista de prețuri va oferi sa nu încă o surpriză neplăcută.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult