Lansarea Galaxy S22 FE ar putea fi anulată, posibil, întreaga serie Fan Edition

19.06.2022
Lansarea Galaxy S22 FE ar putea fi anulată, posibil, întreaga serie Fan Edition

Samsung nu pare prea convins de viitorul seriei Fan Edition, surse apropiate companiei indicând că Galaxy S22 FE nu se află în dezvoltare și nu sunt semne care să indice pregătirea lansării din această toamnă.

Așteptat cu numele de cod SM-S900, Galaxy S22 FE nu apare menționat nicăieri în firmware-ul dezvoltat de Samsung. Totodată, în fabricile partenere nu a fost observată nicio activitate care să indice pregătirea unei continuări pentru seria de telefoane Fan Edition. Anterior, unele zvonuri păreau să indice selectarea unui chipset MediaTek pentru S22 FE, însă cu termen de lansare abia spre finalul anului curent.

Samsung a lansat până acum două serii de telefoane FE, corespunzătoare seriilor Galaxy S20 și Galaxy S21. În fapt, acestea au fost mai degrabă o reetichetare a seriei Galaxy Lite, cu nume mai puțin atractiv la urechile fanilor Samsung care și-ar fi dorit un telefon aproape la fel de bun ca modelul premium, dar care să nu aibă „eticheta” ieftin prinsă chiar în numele de model.

Probabil în răspuns la fiascoul avut cu Galaxy S21 FE, care din pricina scumpirii componentelor a ajuns să fie lansat la un preț aproape identic versiunii de bază S21, Samsung ar fi decis să renunțe, cel puțin deocamdată, la seria Fan Edition. Informația ar fi confirmată deja din surse multiple, fără a da însă și un posibil înlocuitor.

Nu este de ajutor nici faptul că piața smartphone dă semne de plafonare, vânzările scăzând în anumite regiuni până la un nivel comparabil anului 2013. Astfel, lansarea unui nou FE cu marjă redusă de profit nu mai este chiar atât de atractivă pentru Samsung, producătorul sud-coreean preferând să împingă cumpărătorii rămași către actuala serie Galaxy S22, eventual, folosind mici reduceri de prețuri pentru impulsionarea vânzărilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult