Lansarea lui Galaxy Fold s-ar putea suprapune cu cea a generaţiei iPhone 11 de la Apple

31.07.2019
Lansarea lui Galaxy Fold s-ar putea suprapune cu cea a generaţiei iPhone 11 de la Apple

Acum că Samsung a confirmat faptul că a reuşit să rezolve problemele pe care cei care au testat Galaxy Fold le-au identificat, compania se pregăteşte de lansarea dispozitivului. Săptămâna viitoare vom vedea noile modele Galaxy Note10, însă momentan nu există informaţii oficiale despre evenimentul dedicat Fold. Surse din Coreea de Sud sugerează însă că nu va trebui să aşteptăm prea mult până când primul telefon pliabil al companiei ajunge pe piaţă, lansarea fiind cel puţin stabilită „în creion” pentru mijlocul lunii septembrie.

Conform publicaţiei The Investor, care citează surse din industria telecom din Coreea de Sud, Samsung Galaxy Fold ar putea fi lansat cândva pe la jumătatea lunii septembrie. Datele vehiculate sunt 18, 19 sau 20 septembrie, moment foarte apropiat de lansarea următoarei generaţii de smartphone-uri Apple din gama iPhone. Având în vedere însă cât de diferite sunt cele două dispozitive şi diferenţa de preţ între modelele Apple şi noul Fold, care ar putea costa dublu faţă de un iPhone 11, probabil că cei interesaţi de aceste produse nu se vor suprapune prea mult.

Aceleaşi informaţii dezvăluie faptul că Samsung se aşteaptă ca Galaxy Fold să se vândă în 100.000 de exemplare pe teritoriul Coreei de Sud, cu aproximativ 20-30.000 de unităţi disponibile la vânzare în prima zi. Compania se aşteaptă ca la nivel global să reuşească să vândă un milion de unităţi Galaxy Fold în primul său an de disponibilitate. Având în vedere că Samsung reuşeşte să vândă peste 200 de milioane de smartphone-uri în fiecare an, aşteptările pentru Galaxy Fold par a fi chiar conservatoare.

Desigur, intră în calcul şi preţul pentru un astfel de dispozitiv. Samsung va cere 2.000 de euro pentru un astfel de smartphone cu ecran pliabil. De asemenea, faptul că telefonul a fost implicat într-un mic scandal legat de rezistenţa sa în utilizare normală nu va ajuta vânzările. Probabil că mulţi dintre cei care erau interesaţi să cumpere un Galaxy Fold la lansare vor aştepta nişte teste de rezistenţă mai riguroase înainte să plaseze din nou o comandă, în ciuda modificărilor de design pe care Samsung le-a adus versiunii finale.

Primele pieţe în care Galaxy Fold va fi disponibil la lansare vor fi SUA şi Coreea de Sud, după care telefonul va ajunge şi în alte ţări precum Regatul Unit, Germania şi Franţa. Nu este clar când va ajunge Galaxy Fold şi în România, însă Samsung aduce de obicei cele mai noi dispozitive mobile destul de rapid şi la noi în ţară.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult