Lansarea Pixel 4a ar putea fi amânată câteva luni

15.06.2020
Lansarea Pixel 4a ar putea fi amânată câteva luni

Google Pixel 4a este probabil cel mai așteptat dispozitiv cu Android al anului. Acesta ar trebui să ofere la o cameră foto de top, un design mai modern decât Pixel 4 și un preț foarte mic la raft. Din păcate însă, lansarea pare să nu fie foarte aproape, în ciuda faptului că lansarea inițială era programată pentru luna mai. Se pare că Google ar putea să împingă acest dispozitiv și mai mult, iar anumite versiuni ale acestuia ar fi fost anulate.

Lansarea Pixel 4a ar putea fi amânată

Google Pixel 4a este un dispozitiv cunoscut de câteva luni bune. Știm deja ce configurație hardware va avea telefonul și multe alte detalii despre acesta. De exemplu, știm că telefonul va fi realizat din plastic și că urma să fie livrat în culorile „Just Black” și „Barely Blue”. Noile informații spun însă că varianta de culoare albastră a fost anulată complet.

Mai interesant este însă faptul că lansarea ar putea întârzia până în toamnă. Chiar dacă telefonul trebuia să ajungă în magazine din luna mai, anunțul a fost mutat pentru luna iulie. Momentan, zvonurile spun că Google va dezvălui oficial Pixel 4a pe 13 iulie. Se pare însă că telefonul ar putea ajunge în magazine abia câteva luni mai târziu.

Jon Prosser, realizatorul canalului de YouTube Front Page Tech, spune că lansarea Pixel 4a a fost mutată pe data de 22 octombrie. Anterior, tot Prosser spunea că lansarea ar trebui să aibă loc pe 6 august pentru varianta de culoare neagră. Varianta albastră ar fi putut fi amânată atunci până pe 1 octombrie.

Și Pixel 5 ar putea întârzia

Aceste informații sugerează și faptul că modelul Pixel 5 ar putea de asemenea să fie amânat. Telefonul de top al companiei, care se zvonește că va folosi chipset-ul Snapdragon 765, nu modelul high-end 865, ar putea fi împins până în 2021.

Există acum posibilitatea ca modelul Pixel 4a să nici nu mai fie numit așa la lansare. Unele voci spun că Google ar putea trece direct la numele de Pixel 5a.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult