Lenovo investeşte 800 milioane de dolari în dezvoltare şi cercetare

07.05.2012
Lenovo investeşte 800 milioane de dolari în dezvoltare şi cercetare

Lenovo are ambiţii mari pentru piaţa dispozitivelor mobile şi pune la bătaie nu mai puţin de 800 milioane de dolari, investiţi într-o nouă facilitate al cărei obiect de activitate este cercetarea şi dezvoltarea în domeniul telefoanelor mobile, tablete şi alte gadgeturi.

Lenovo LePhone K2

Noua fabrică localizată în regiunea Whuan din China va produce în următorii ani tablete, telefoane inteligente şi alte dispozitive mobile, adresate pieţelor de desfacere locale şi globale. Ambiţiile Lenovo ţintesc către atingerea unei cifre de vânzări de 1.59 miliarde dolari până în anul 2014 şi de încă cinci ori pe atât în următorii cinci ani.

Altfel spus, Lenovo intenţionează să-şi asigure un loc printre producătorii majori de pe piaţa dispozitivelor mobile, iar pentru atingerea acestui ţel liderii companiei sunt dispuşi la investiţii considerabile, menite să accelereze ascensiunea companiei.

Lenovo IdeaPad Yoga

Produsele Lenovo ce vor vedea lumina zilei în fabrica nou creată pornesc de pe fundaţiile unor modele foarte promiţătoare, cum ar fi laptopul IdeaPad Yoga, gama ThinkPad de sisteme laptop şi tabletele IdeaPad, sau LePhone S2 – un smartphone interesant cu sistem Android.

Nu trebuie să uităm nici de acordul încheiat cu Intel, în urma căruia Lenovo poate folosi procesoarele Atom cu nucleu Medfield pentru viitoarea gamă de dispozitive smartphone.

Cât despre prezenţa actuală a companiei pe piaţa smartphone, Lenovo ocupă o poziţie importantă pe piaţa din China, dar este un nume aproape anonim în Europa şi America de Nord. Situaţia s-ar putea schimba dramatic în perioada următoare, dacă inginerii companiei reuşesc să dea dovadă de imaginaţie şi viziune în proiectarea noilor modele de telefoane şi tablete.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult