LG a lipit bateria lui G8 cu adeziv permanent. Aceasta nu poate fi schimbată decât în service-uri autorizate

LG a lipit bateria lui G8 cu adeziv permanent. Aceasta nu poate fi schimbată decât în service-uri autorizate

Foarte elegant şi prezentat într-o carcasă acoperită cu sticlă, vârful de gamă LG G8 ThinQ este genul de smartphone la care nu poţi repara sau înlocui nimic fără o vizită la centrul de service.

Unul dintre marile compromisuri făcute de dragul unui aspect exterior mai plăcut este renunţarea la bateria detaşabilă. Însă pentru modelul G8 ThinQ cinceptul este dus la o extremă nedorită, producătorul fixând acumulatorul telefonului cu un adeziv deosebit de puternic, care face aproape imposibilă extragerea acestuia în stare intactă. Desigur, este de bun simţ să presupunem că acumulatorul va fi înlocuit doar dacă este defect, însă riscul de a deforma şi şasiul carcasei este foarte mare, fapt ce ar  compromite întregul telefon.

Exceptând acumulatorul, carcasa lui LG G8 ThinQ este uşor accesibilă pentru dezasamblare  iar componentele aflate la interior au un design modular. Elemente precum conectorul USB, camerele foto şi ecranul pot fi înlocuite fără probleme deosebite.

Revenind la acumulator, durata medie de viaţă a acestuia este de 2-3 ani, timp suficient pentru ca utilizatorii G8 ThinQ să economisească pentru achiziţionarea unui nou flagship LG, sau de la alt producător smartphone.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video