LG anunţă că Optimus G Pro va fi disponibil în curând şi în Europa

LG anunţă că Optimus G Pro va fi disponibil în curând şi în Europa

Producătorul sud-coreean LG, care intrase la un moment dat într-un con de umbră care nu prevestea nimic bun, a reuşit să recupereze din cota de piaţă pierdută şi să ajungă chiar pe locul trei în topul producătorilor de smartphone-uri, este drept, cu o cotă de numai 4,8 procente. Din păcate pentru cumpărătorii europeni, terminalele importante ale firmei au ajuns mereu cu o întârziere prea mare pe bătrânul continent.

Atunci când LG Optimus G a fost lansat în România, am descoperit un terminal foarte bun, dar care a ajuns pe piaţă cu o întârziere de mai bine de şase luni, singurul său avantaj în faţa concurenţilor apăruţi între timp fiind preţul mai mic. Versiunea mai mare a acestui model, Optimus G Pro, urmează din păcate acelaşi traseu.

Lansat iniţial în Japonia în luna ianuarie într-o versiune cu ecran de 5”, Optimus G Pro a ajuns în luna februarie  în Coreea de Sud şi Statele Unite. După aproape jumătate de an, LG a anunţat că Optimus G Pro va ajunge şi în Europa, Rusia, America Latină şi Orientul Mijlociu, acesta urmând să ajungă pe rafturile magazinelor undeva în cursul acestui trimestru.

Pentru cei care au uitat, LG Optimus G Pro oferă un ecran IPS Full HD cu o diagonală de 5,5”, un procesor Qualcomm Snapdragon 600 (APQ8064T) tactat la 1,7 GHz, 2 GB memorie RAM, 16 sau 32 GB de stocare internă şi o cameră foto cu un senzor de 13 MP. Compania nu a comunicat şi preţurile recomandate pentru comercializare, dar nu va mai trece multă vreme până când le vom putea vedea şi singuri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News