LG Wing, smartphone-ul concept cu două ecrane suprapuse, apare într-o nouă filmare

08.09.2020
LG Wing, smartphone-ul concept cu două ecrane suprapuse, apare într-o nouă filmare

Anunțând noua serie Project Explorer de telefoane cu design îndrăzneț și inovator, LG confirmă de facto existența modelului LG Wing, un produs diferențiat prim modul inedit de implementare a unei configurații cu două ecrane.

Fără nicio legătură cu produsul Surface Duo al celor de la Microsoft, LG Wing implică rotirea spre lateral a ecranului principal, expunând un al doilea ecran aflat imediat dedesubt. Principala diferență este că modul de acționare nu expune un al doilea ecran cu suprafață de afișare identică. În schimb, ne alegem cu o versiune redusă a ecranului principal, în timp ce ecranul mai mare devine un fel de extensie cu mod de afișare diferit. Spre exemplu, dacă telefonul este ținut în poziție verticală, ecranul principal devine un afișaj numai bun pentru vizionarea colecției de filme.

LG Wing, un produs cu design inovator?

În viziunea LG, cele două ecrane ar trebui să se complementeze unul pe celălalt, eventual, rulând aplicații complet diferite. Spre exemplu, într-un clip anterior am putut vedea telefonul LG Wing rulând un software de navigație pe ecranul principal și interfața de preluare a apelurilor, în timp ce este fixat în suportul auto.

Deși este propus ca și gadget optimizat pentru multitasking, LG Wing are câteva discrepanțe ușor de sesizat, cauzate tocmai de designul non-conformist. Spre exemplu, interfața Android care se auto-ajustează „săind” automat de la un ecran la altul ar putea stârni confuzie printre utilizatorii începători. Deși mizează pe tranziții automate între cele două ecrane, LG nu pare că ar fi optimizat foarte mult actuala interfață Android, rămânând cumva în dezavantaj față de rivalul Microsoft și al său Surface Duo.

Încă la faza de „zvonuri”, LG Wing pare prins într-o campanie neoficială pentru justificarea utilității sale, LG încercând să convingă potențialii cumpărători că designul ales are o utilitate practică. O altă problemă dificil de rezolvat este cum să oferi ergonomie și funcționalitate inovatoare, fără ca dezvoltatorii să fie nevoiți să-și rescrie aplicațiile de Android. Aici, Microsoft pare să fie în avantaj, compania venind deja cu propria interfață Microsoft Launcher și un pachet minim de aplicații exclusive gata de instalat. În schimb, LG pare să mizeze pe succesul adaptării ecosistemului de aplicații existente la un design hardware radical diferit. Cel puțin pe partea de estetică, LG Wing nu pare un design chiar atât de reușit, așteptarea ca utilizatorii să-i aprecieze calitățile „ascunse” fiind cel puțin un pariu riscant pentru LG.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult