LG anunţă X5 (2018), un smartphone de buget cu acumulator generos

19.06.2018
LG anunţă X5 (2018), un smartphone de buget cu acumulator generos

G7 ThinQ este un pas în direcţia bună pentru LG, însă piaţa de smartphone-uri high-end este destul de aglomerată. Astfel, atenţia companiei se concentrează acum şi pe piaţa de smartphone-uri mai ieftine, care sunt atractive pentru un număr mult mai mare de utilizatori. X5 (2018) este cel mai nou smartphone de buget de la LG, acesta fiind echipat cu hardware de bază pentru a satisface utilizatorii mai puţin pretenţioşi.

Spre diferenţă de seriile de telefoane din gamele superioare, X5 (2018) de la LG vine cu un design destul de „prăfuit”, fiind echipat cu un ecran pe format 16:9 cu diagonală de 5,5” şi rezoluţie HD. Telefonul are la bază un chipset MediaTek MT6750 cu opt nuclee la 1,5 GHz, 2 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare. Acesta integrează o cameră foto principală de 13 megapixeli şi o cameră frontală de 5 megapixeli, aceasta din urmă beneficiind şi de un blitz.

Nu este clar dacă telefonul este realizat din plastic sau aluminiu din fotografii, însă având în vedere că rama metalică pare să fie despărţită de capacul din spate, este posibil să avem de a face cu un spate „fragil”. La 171 de grame, LG X5 (2018) nu este cel mai uşor telefon de buget, însă acesta integrează un acumulator de 4.500 mAh şi NFC pentru plăţi prin intermediul LG Pay. Sistemul de operare pre-instalat este Android 8.0 Oreo.

Având în vedere ce preţuri au smartphone-urile echipate cu hardware similar de la alte companii, ne-am fi aşteptat la un preţ foarte accesibil pentru acest terminal, însă LG consideră că poate să ceară aproximativ 330 de dolari pe acest model (sau 363.000 won în Coreea de Sud). Telefonul va debuta în ţara de origine a companiei, urmând să fie lansat şi în alte regiuni în viitorul apropiat. Având în vedere preţul fără contract, este posibil ca acesta să fie un telefon care va fi oferit în oferta operatorilor telecom la preţuri foarte mici alături de un contract.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult