LG confirmă update-ul la Android 12 pentru trei telefoane deja lansate

04.04.2022
LG confirmă update-ul la Android 12 pentru trei telefoane deja lansate

În curând se împlinește anul de când LG a ieșit de pe piața de telefoane și s-a împlinit deja un an de cât compania a făcut oficial anunțul. În această perioadă însă, utilizatorii de dispozitive LG nu prea au simțit faptul că producătorul sud coreean nu mai activează pe această piață. Telefoanele recente încă primesc suport hardware la service, în timp ce compania a continuat să lanseze actualizări software, în ritmul obișnuit. După ce a lansat Android 12 pe modelul Velvet, LG continuă să lanseze noul sistem de operare și pe alte modele în următoarele luni.

Chiar dacă nu mai produce telefoane, LG continuă suportul software

LG anunță de obicei planurile sale pentru actualizări software mai întâi pentru piața de origine, Coreea de Sud. Astfel, primele trei telefoane care vor primi actualizări la Android 12 în trimestrul al doilea din 2022 vor fi trei modele high-end și mid-range, care se găseau pe piața din Coreea: LG Q92 5G, LG V50 și LG V50S. Nu toate aceste modele au ajuns și pe piețele internaționale. Totuși, V50 și Q92 au fost lansate și în Europa, așa că ne putem aștepta la actualizări la Android 12 și pe versiunile de aici. V50S a ajuns în Europa sub numele G8X, deci acela va fi probabil modelul actualizat.

Pe lângă update-ul de sistem la versiunea 12, LG a anunțat și un nou update trimestrial pentru câteva modele care aduce actualizările de securitate la zi. Acesta va fi disponibil pentru LG Q52, LG Velvet și LG Wing, ultimul smartphone „neconvențional” pe care compania l-a lansat în toamna anului 2020.

Închiderea diviziei de smartphone-uri LG a venit la scurt timp după anunțul LG Rollable, primul telefon cu ecran rulabil al companiei. Acesta nu a mai fost însă lansat pe piață și, în ciuda zvonurilor că angajații ar putea cumpăra la un discount acele dispozitive înainte de lansare, LG a decis să nu le mai facă disponibile nici măcar pentru aceștia.

sursa: Android Autority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult