LG G4 a fost dezvăluit din greşeală înaintea evenimentului de lansare

14.04.2015
LG G4 a fost dezvăluit din greşeală înaintea evenimentului de lansare

Există foarte puţine detalii pe care nu le cunoaştem deja despre LG G4, următorul smartphone de top al producătorului corean. Cu toate acestea, compania a reuşti până în prezent să ţină imagini cu dispozitivul departe de atenţia publică. Dintr-o greşeală, sau probabil printr-o acţiune foarte bine calculată, LG a publicat un microsite dedicat lui G4, care confirmă specificaţiile tehnice, dar ne pune la dispoziţie şi imagini oficiale cu dispozitivul.

Pentru cei care deţin deja un LG G3, îmbunătăţirile la nivel hardware probabil că nu sunt de ajuns pentru a simţi nevoia de upgrade, însă designul cu siguranţă va convinge o parte dintre utilizatori să treacă la noul flagship. Va exista pentru prima dată în istoria seriei G de la LG opţiunea de a cumpăra un smartphone cu spate acoperit de piele, disponibilă în şase nuanţe. LG va produce capace din piele de culoare neagră, portocalie, roşie, albastră, maronie şi galbenă, însă acestea par să fie opţiuni premium pentru cei care sunt dispuşi să plătească în plus.

Încă nu avem informaţii despre preţul la care LG va vinde G4, însă având în vedere că va exista în continuare şi versiunea cu spate din plastic, cu siguranţă că va exista o diferenţă de preţ. Pe partea din faţă a dispozitivului vom vedea însă puţine diferenţe faţă de generaţia precedentă. Imaginile dezvăluie că în jurul display-ului a apărut un nou model ce imită carbonul, însă acesta este un detaliu neglijabil.

În rest, dimensiunile, cât şi specificaţiile sunt în mare parte cele cunoscute deja. Compania a integrat în G4 display-ul IPS prezentat în urmă cu doar câteva săptămâni, care măsoară 5,5” în diagonală şi oferă rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli). Acesta ar trebui să fie mai luminos decât cel care se găseşte deja pe G3. Asemeni predecesorului său, există două versiuni hardware şi pentru noul smartphone: cu 16 GB spaţiu de stocare şi 2 GB RAM, sau cu 3 GB RAM şi 32 GB spaţiu intern. Desigur, lăcaşul pentru card microSD nu a dispărut şi nici capabilităţile LTE Cat6. Port-ul USB oferă suport pentru tehnologia SlimPort, iar bateria de 3.000 mAh poate fi încărcată şi prin tehnologie wireless.

Camera foto pe care LG a confirmat-o deja pentru LG G4 va oferi un senzor de 16 megapixeli, diafragmă f/1.8, stabilizare optică, focalizare laser, setări manuale, cât şi funcţii mai speciale asistate de software.

  • Display: 5.5 inch IPS Quad HD (2k) extra-bright display
  • CPU: 2.5Ghz Qualcomm Snapdragon processor
  • Storage/RAM: 16GB storage / 2GB RAM or 32GB storage / 3GB RAM
  • Expandable storage: microSD
  • Battery: 3000 mAh battery, Wireless charging built in
  • Connectivity: LTE Cat 6 (300 Mbps download, 50 Mbps upload over 4G), HDMI SlimPort
  • Camera: 16MP with f/1.8 aperture, Optical Image Stabilization and laser autofocus, infrared color spectrum, light trail effect, full manual shooting mode
  • Dimensions: 149.1 mm x 75.3 mm x 8.9 mm

Deşi mai sunt două săptămâni până la evenimentul de anunţ dedicat, LG nu pare să mai aibă mult surprize pregătite. Urmează să aşteptăm marea lansare de pe 28 aprilie pentru a afla însă preţul noului G4, cât şi data la care va fi disponibil pe piaţă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult