LG G4 va fi prezentat în ziua de 28 aprilie

31.03.2015
LG G4 va fi prezentat în ziua de 28 aprilie

Samsung şi HTC au lansat deja vârfurile de gamă pe care le vor comercializa în acest an, iar următoarea companie care ne va prezenta cel mai important produs al său este LG. Compania a anunţat că terminalul G4 va fi prezenta în ziua de 28 aprilie, însă o serie de informaţii neoficiale susţin că viitorul produs va oferi o configuraţie hardware neaşteptată.

Compania LG a anunţat că va organiza un eveniment în ziua de 28 aprilie la New York, Londra şi Paris şi în ziua de 29 aprilie la Istanbul, Singapore şi Seul, iar amploarea acestuia ne face să credem că nu poate fi vorba decât de prezentarea viitorului vârf de gamă G4. Curioşii vor trebui să mai aştepte încă o lună pentru a vedea surprizele pe care le pregăteşte LG, însă invitaţia care foloseşte un fundal din piele cusută sugerează câteva schimbări de design şi materiale.

Conform unor date descoperite în cadrul bazei de date online a aplicaţiei GFX Bench, LG G4 va oferi câteva surprize. Telefonul va folosi un ecran cu diagonală de 5,5” şi rezoluţie Quad HD, la fel ca predecesorul său, 3 GB de memorie RAM şi 32 GB de memorie internă. LG G4 va oferi o cameră foto principală cu senzor de 16 MP şi o cameră frontală îmbunătăţită cu senzor de 8 MP. Restul datelor colectate de GFX Bench nu mai specifică decât lista de senzori.

În mod curios, deşi va fi un vârf de gamă care ar trebui să ofere cea mai bună configuraţie hardware posibilă, LG G4 va folosi un procesor Qualcomm Snapdragon 808. LG a implementat deja un Snapdragon 810, însă compania a preferat de data aceasta mai eficienta versiune Snapdragon 808 pentru a evita probabil problemele de răcire de care s-au plâns cei care au folosit HTC One M9 sau LG G Flex 2.

Snapdragon 808 este o soluţie hexacore care oferă patru nuclee ARM Cortex-A53 dar numai două nuclee ARM Cortex-A57, fiind astfel mai eficient energetic şi disipând mai puţin căldură. Aceste nuclee de procesare sunt însoţite de un modul grafic Adreno 418, care este ceva mai lent decât vârful de gamă Adreno 430, şi o interfaţă cu memoria compatibilă doar cu DDR3.

Toate aceste informaţii nu sunt confirmate oficial, însă dacă acestea se vor adeveri, LG va fi probabil primul producător de telefoane Android care abandonează cursa nebună a creşterii constante a puterii de procesare cu orice preţ posibil. Care este adevărul, vom afla însă peste o lună de zile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News